שלום לעו"ד המכובדים, אשמח אם תענו על שאלתי,
עבדתי בחברת מכירות קטנה עד לא מזמן כחודש וחצי ועזבתי בגלל שלא הצלחתי למכור,
בחוזה הייתה התחייבות לחצי שנה וכתוב שאם עוזבים לפני יש קנס של 1500 שקלים, בזמנו לא חשבתי על זה רק רציתי להתחיל לעבוד,
עכשיו היה כתוב בחוזה שאם אתה מתפטר קונסים אותך או אם אתה לא עומד בציפיות המעסיק נחשב כאילו התפטרת
ולא התפטרתי אלא לא עמדתי בציפיות כי לקראת הסוף היו ימים שלא הגעתי בגלל תקופה קשה שעוברת עליי בלי קשר לעבודה,
יצא שבגלל שזו היתה משרה חלקית הקנס היה יותר מחצי מהמשכורת שלי!!,
אז הלכתי למנכ"ל וישבתי איתו לשיחה אחרי מאמצים רבים להשיג אותה והוא אמר שהחוזה מגובה משפטית והוא בירר מול עו"ד ואין לי מה לערער עליו
ושהוא הפסיד יותר ממני בגלל ציפיות המכירה העתידיות שלו ממני אחרי ש"אשתפשף" איך שאומרים, ואחרי זה אמר שבגלל המצב שלי
ושהוא רוצה "לעזור" הוא מוכן להוריד לי 500 שקלים, זה היה לא מספק אבל לא היה לי כוח להכנס לתביעה בשביל השאר,
עבר כחודש כבר מאז (זה קרה באזור ה11 ליוני) ותכננתי להתקשר לפני העשירי ליולי להזכיר לו אבל אין לי את המספר שלו אז התקשרתי לאחמשי"ת
שאמרה לי להתקשר יום למחרת והתקשרתי וסימסתי וכבר שלושה ימים שמסננים אותי,
אני מרגיש מושפל, מבוזה ופגוע שאני צריך בשביל שלא יקחו ממני 500 שקל מהשעות שעבדתי עליהם בתקופה קשה לרדוף אחרי אחמשי"ת
כמה ימים.
אשמח לייעוץ האם זה חוקי מה שהוא עשה? והאם יש משהו לעשות בנידון?
בתודה, אזרח צעיר שמנסה לחסוך ללימודים.
יש לבחון האם קיבלת איזו שהיא הסמכה ממקום העבודה, כלומר האם בעצם עברת קורס או משהו אשר הצריך את החברה לשאת בעלות על הכשרתך. באם לא היה דבר כזה הרי שלא ניתן לקנוס אותך. קנס שכזה אינו חוקי ולמעסיק אין כל הצדקה לדרוש זאת ממך.
דמרי - בן שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר