הגעתי לראיון לעבודה, אמרו שיחזירו תשובה חיובית או שלילית תוך שלושה ימים- לא עשו זאת. התקשרתי עצמאית לאחר שבוע וחצי- והודיעו לי במהירות מפתיע שעברתי שלב, ושיתקשרו לתאם איתי "ממש בימים הקרובים" שוב לא התקשרו. המתנתי עוד שבועיים שלמים!! (כל זאת בידיעה שעברתי שלב ושנאמר לי במפורש שרוצים להמשיך איתי בתהליך) ושוב לא התקשרו!! התקשרתי שוב לברר מה קורה אמרו שלא יודעים בדיוק מה לומר כרגע ובאמת חזרו למחרת כדי לבשר לי שהמשרה כבר לא רלוונטית. חשוב לציין שני דברים: 1. אם לא הייתי מתקשר הם היו יכולים לחזור אלי גם אחרי חודשיים או בכלל לא להתקשר אחרי שהבטיחו שוב ושוב שיחרו ולא עשו זאת ושוב אני מדגיש שכבר אמרו לי שעברתי שלב. 2. מדובר בארגון גדול.
מיותר לציין שמדובר ביחס לא מכובד לא מקצועי ודי מזלזל כלפי אנשים שרק מחפשים לעבוד ולהתפרנס.
שאלתי אליכם: האם יש לי עילת תביעה כל שהיא? אם כן, מה התקרת הפיצוי בחוק לכך והאם יש סבירות ובכלל כדאי להגיש תביעה כזו.
המון תודה מראש.
משאלתך לא ברור האם ברשותך ראיות לכך שהובטח לך כי הנך עובר לשלב השני, בתביעות מעין אלה עיקר הקושי הוא בהוכחת הדברים שנאמרו או לא נאמרו כאשר כל צד טוען טענות שסותרות את הצד שכנגד.
יתכן כי גרסתך תתברר כאמתית ואזי מדובר בחוסר תום לב בעת קבלת עובד לעבודתו ו/או באי קבלתו וככל שהנך סבור שהופלת על רקע אחד הטעמים הקבועים בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, הרי תקרת הפיצוי הנה 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק, וככל שנגרם לך נזק בשבתך בביתך ללא תעסוקה במשך כשבועיים ניתן לתבוע אף פיצוי בגין תקופת ההמתנה בה המתנת בהסתמך על הבטחת המעביד לקדם את תהליכי הגיוס וההשמה.
מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר