שלום, החלפתי בתפקידי כיום מישהי בחופשת לידה לכשנה (זמן ידוע מראש). אני אמור לסיים את תפקידי בעוד כחודשיים. כעת הוצע לי תפקיד מאוד אטרקטיבי ונדיר בחברה מתחרה, לאחר סיום תפקידי במחליף בחופשת לידה. הבעיה: החוזה שחתמתי עליו מגביל אותי לכשלושה עד שישה חודשי צינון, ואיסור לעבוד בחברה מתחרה, אך מה אעשה שלושה חודשים? אם לא אמצא כזה תפקיד אטרקטיבי כפי שהוצע לי, פספסתי בגדול. האם זה חוקי להחתים אותי לתקופת צינון כזו כשאני רק מחליף? האם עליי להיות מובטל כשלושה חודשים לפחות בשל החוזה? האם עליהם לשלם לי בשלושה חודשים הללו שכר בשל הגבלות אילו? תודה מראש! ירון.
לצערי לא קיימת תשובה חד משמעית. לצורך מתן מענה לשאלתך, מאחר ויש צורך לבדוק מספר סוגיות כגון, אופי התפקיד בעבודתך הנוכחית ובעבודה הפוטנציאלית, האם אתה מתוגמל עבור תקופת הצינון, האם יש בעבודתך הפוטנציאלית כדי לפגוע במקום עבודתך הנוכחי, האם מדובר בידע קודם או בידע חדש שרכשת במקום העבודה...
כלומר, לצורך מתן מענה יש לבדוק את נסיבות המקרה הספציפי שלך.
אני מציעה לך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר