שלום,
אני עובדת כבר מעל 15 שנה במפעל שרחוק מביתי. כל יום ברבע לשש בבוקר הייתה מגיעה הסעה מסודרת ולוקחת אותי לעבודה.
בשבועות האחרונים התחלף נהג ההסעה. הנהג החדש טוען שכיוון שאני מתגוררת ברחוב צר הוא אינו יכול להכנס עם רכבו עד הבית שלי ודורש ממני להגיע לרחוב ראשי יותר.
חוץ מהעבודה שהרכב הוא אותו רכב כבר 15 שנה ובעבר התחלפו נהגים רבים שלא התקשו כלל להגיע לביתי, הרחוב הראשי שהנהג דורש ממני להגיע אליו עובר דרך מדרגות רבות, ללא תאורה, שאני מפחדת ללכת שם בשעה כזאת מוקדמת של הבוקר.
האם יש חוק המחייב את הנהג לאסוף אותי מביתי בשעות בוקר מוקדמות?
שלום רב,
החובה החוקית לא חלה על הנהג עצמו אלא על המעסיק שלך המחויב להקנות לך תנאי עבודה הוגנים ובטוחים דבר שהופר בנסיבות המתוארות בפנייתך.
במקרים בהם עובד מועסק שנים רבות בסביבת עבודה בטוחה ומוגנת מהווים תנאי העסקתו חלק מחוזה העבודה המוסכם מול העובד באופן בו שינוי חד צדדי של אחד מתנאי העסקתו מהווה הפרת חוזה העבודה ואף הרעה מוחשית המזכה את העובד בקבלת פיצויים.
מומלץ לפנות למעביד בדרישה להשיב לך את תנאי ההסעות אליהן הורגלת במשך השנים וזאת כחלק מחובתו בקיום חוזה העבודה מולך.
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר