שלום רב
אני עובדת (קבועה) במקום בו קיים שעון נוכחות אלקטרוני להדפסת כניסה ויציאה בכל יום.
בתחילת כל חודש אנו מנפיקים דו"ח נוכחות עבור החודש הקודם על מנת לעדכן או לצרף אישורים למינהם ואח"כ אנו מגישים לממונה לחתימה והוא מעביר למשאבי אנוש.
מאחר ובאמצע חודש מסויים צולמתי כאשר אני נמצאת במקום אחר ולא בעבודה בשעות העבודה, נקראתי לבירור ויום למחרת כבר לא ניתנה לי האפשרות לחזור למשרדי אלא לתפקיד זוטר אחר.
שאלתי היא: האם העובדה שמקום העבודה לא המתין לתחילת החודש על מנת לראות האם אני מדווחת בתדפיס הנוכחות של סוף החודש שלי את יציאתי בשעות העבודה בדיווח ידני , האם זה חוקי והאם זה נחשב כ"גנבה ממעביד"?
תודה
דניאלה
דניאלה שלום רב,
כאשר מותקן במקום העבודה דיווח אלקטרוני של שעות העבודה של העובדים חלה אחריות על העובד לדווח באופן מהימן את שעות עבודתו בפועל, אולם נראה כי ההליכים שנוהלו מולך נעשו בחיפזון וללא מתן זכות טיעון ו/או הזדמנות להפריך את טענות המעביד על כן מהלך העברתך לתפקיד זוטר נראה כי מיותר היה בנסיבות העניין בהן יכול היה להיווצר מצב כי בשלב מאוחר יותר יימצאו דיווחיך כאמינים.
ככל שנפגעו תנאי שכרך ו/או מעמדך בתפקיד כזה או אחר , ניתן לטעון להרעה מוחשית בתנאי העבודה ו/או לזכאות לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לך.
כמו כן בהתאם לחוק הודעה לעובד התשס"ב, המעביד מחוייב לתת הודעה על כל שינוי בתנאי העסקתך ולרבות לעניין העברתך לתפקיד אחר וככל שלא ניתנה הודעה בכתב כאמור עלול הדבר לחייב את המעביד בפיצוי כספי.
מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי המתחייב בנסיבות העניין הספציפיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר