שלום רב,
-עבדתי במקום עבודה כ4 שנים בתחום הקד"מ-אני לא חתום לשמחתי על חוזה בגין עבודה באותו תחום או אצל מתחרים.
-כיום לאחר 4 שנים של שכר לימוד-אני רוצה לפתוח עסק דומה [ואולי להוסיף הרבה מוצרים חדשים].
שאלתי היא :אני מבין כי מתוך נאמנות עליי לא לפנות לאותם לקוחות עימם "עבדתי"במסגרת עבודתי לתקופה של רבעון שלושה חודשים.
-כמובן שהשוק גדול [אך החברה קיימת 18 שנים ורוב הלקוחות עובדים עימה].
-למיטב ידעתי אין למנכ"ל שלי קניין רוחני על מוצריו ...
-שאלתי היא האם אני יכול לפנות לאותו לקוח שהייתי עימו בקשר לגביי מוצרים שונים? [לא כאלה שמחרתי בחברה]
אם לקוח לא היה פעיל במשך חצי שנה [מה דינו? האם אוכל לפנות אליו במוצרים שמכרתי לו בעבר?]
אודה לתשובתך,
שי
משאלתך לא ברור מתי חדלת לעבוד בחברה.
אף לגבי עובדים שחתמו על סעיף הגבלת תחרות מדובר ככל היותר על תקופת צינון של 12 חודשים ולאחר מכן העובד חופשי לפתוח בעסקיו כרגיל.
מאחר ולא חתמת על סעיף הגבלת תחרות ומדובר בתחום של קד"מ שאינו מצמיח סוד מסחרי כלשהוא ו/או זכות קניינית כלשהיא לכאורה אין מניעה לפתוח עסק עצמאי ותוכל לפנות ללקוחות חדשים ולשווק את מוצרייך.
אין בתשובתנו זו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי קונקרטי במתחייב בנסיבות העניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר