שלום, אני אם חד הורית העובדת כמנהלת צוות 11 חודשים ונקבע לי פגישה עם נציג הבעלים ובו הוא הודיע לי כי מבטלים את התפקיד שלי בגלל שהחברה נמצאת בקשיים כלכליים.הוצעו לי 3 אופציות: 1. לחזור לתפקידי הקודם+ השכר הקודם לפני שקודמתי למנהלת צוות,2. במידה ואופציה 1 לא נראת לי אז לעזוב כידידים,3. לחזור לתפקידי הקודם והשכר הקודם ולחפש באיזי מקום עבודה חדש וברגע שאמצע אני צריכה לעדכן אותם 45-60 יום לפני עזיבה.יש לציין כי כאשר נקראתי לפגישה לא היה לי מושג שזה יהיה נושא השיחה.שאלתי היא האם זה תקין ? האם לא הייתי צריכה לקבל זימון לשימוע או שזימון השימוע כרוך בהחלטתי ? אודה מאוד להתייחסותכם.
בס"ד
שלום רב,
זכות הטיעון הינה זכות יסודית בשיטת המשפט הישראלית, מטרתה להביא לכך שתתקבל החלטה עניינית תוך מתן תשומת לב מלאה לעמדתו של העובד.
היוזמה לעריכת השימוע צריכה להיות יזומה ע"י המעסיק.
כיום בתי הדין נוטים לראות בחובה זו גם כלפי מעסיקים במגזר הציבורי ולעיתים אף מטילה חיובים כספיים כלפי מעסיקים שלא ערכו שימוע כדבעי עובר לפיטורים.
בברכה,
אהרן צאל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר