שלום רב,
יש לי שאלה שמאוד מעסיקה ומפריעה לי.
אני עובדת בתחום תמיכה במחשבים, ואני סטודנטית. כעת עובדת במשרד מלאה.
מאוקטובר, הזמן בו התחלתי לעבוד במשרה מלאה, עד מרץ, קיבלתי שכר של 4700 ש"ח בחודש, ללא כל קשר לדיווח שעות שמסרתי.
מחודש מרץ, התחילו לשנות לי את השכר לפי השעות שביצעתי, וללא הודעה מוקדמת וכמובן שכתוצאה מכך, השכר שלי ירד באופן דרמטי ל 3800, 4200 ודברים שכאלה
לא חתמתי עם המעסיק על שום דבר, וכן אני עובדת שם כבר שנה ושלושה חודשים.
שאלתי היא, האם אין הרעה בתנאים, האם מותר לו לעשות דבר מסוג זה?
וכן, אני אמורה לקבל צ'ק בכל 10 לחודש, אך בפועל... הוא אף פעם לא מגיע לידיי עד התאריך הזה. פניתי למעסיק, והוא טוען שזה נושא הדואר.. ושאר סיפורים.. האם יש מה לעשות גם עם נתון זה?
דבר נוסף, עבדתי ליפני כן בעבודה מסודרת עם הפרשת פנסיה וכ'ו.
המעסיק הקיים, לא הפריש לי פנסיה אף פעם, האם עם דבר זה יש מה לעשות? חוץ מלתזכר אותו בכל פעם?
מבקשת את עזרתכם, מרגישה שיש כאן קצת בעיתיות ואין לי באמת עם מי להיוועץ..
אוסיף ואומר, שבחיים לא חתמתי על שום חוזה עם המעסיק. הוא אמר שתנאי ההעסקה הם רגילים לגמרי. בתחילה עבדתי חצי משרה, ולאור אופי העבודה שלי החליטו להעלות למשרה מלאה.
תודה מראש,
שירן.
בס"ד
שלום רב,
1. בהתאם להוראות חוק ודעה על תנאי עבודה חייב המעסיק למסור לעובד הודעה על תנאי עבודתו עם תחילת עבודתו.
2. מעביד לא זכאי לפי שיקול דעתו הבלעדי לשנות את תנאי העבודה מעובד משכורת לעובד שעתי, כך גם לעניין תעריף שעתי.
3. על פניו מהנתונים בשאלתך נראה כי יש מקום לטענת הרעת תנאים.
4. בנסיבות אלו ובהתאם להוראות החוק את צריכה לשלוח למעסיק שלך פנייה בכתב, לפרט את כל טענותיך בעניין הרעת התנאים וליתן לו הזדמנות לתקן את ההפרות.
5. אי הפרשה לפנסיה הנה מחדל חמור של המעסיק בניגוד להוראות צו הרחבה החל על כל העובדים במשק- פגיעה בזכויות סוציאליות של העובד.
6. מומלץ לך לפנות לעורך דין, להציג את כל התלושים ולקבל יעוץ פרטני.
בכבוד רב,
אהרן צאל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר