שלום,
במסגרת העבודה נתבקשתי (בלחץ מאסיבי גדול מאוד וחריג במיוחד) לטוס לפרויקט בניגריה. לאחר המעמסה הכבדה שהמנהל שלי העמיס עליי(ולמרות שהודעתי בפניו ובאישור רפואי שבתקופה זו אני מטפל בסחרחורות שמהם סבלתי בשנה האחרונה שזה יקשה עליי , עם התעלמות מוחלטת מצידו בעניין הרפואי שלי והתרכזות רק ברווחי הפרויקט בשבילו)
עם הלחץ הנפשי הגדול אסע ואעשה מאמץ גדול להצלחת הפרויקט עבורו ואולי רווח כספי קטן בשבילי, אכן נסעתי אתמול ובדרך הייתה עצירה בתורכיה ושם חשתי ברע עם סחרחורת והמתנתי בשדה חצי יום עד שהחלטתי לחזור במצב הזה לארץ לאחר יום אחד( חוויה נפשית קשה במיוחד)
כהכנה לכול הנסיעה הזו היו לי לא מעט הוצאות כמו: 400 ש"ח אוכל לזמן השהות שם, 400 ש"ח חיסונים, מוניות לשדה, 300$ כרטיס טיסה חזרה לארץ וכו", כולל הפסד כספי של 4000 ש"ח שהייתי אמור לקבל על הפרויקט.
במצב זה מה הם הזכויות שלי מהחברה בה אני עובד
ראשית עליך לפנות אל רופא תעסוקתי ולבקל ראשית אישור על הפסקת עבודות שכאלו בשל מצבך הנפשי ואי יכולת ממשית לבצע עבודות מסוג זה.
לעניות דעתי, הדבר יסתיים בתביעה משפטית שבה תצטרך לדרוש מהחברה את מלוא העלויות שהיו עליך. נא שימת ליבך, כי עליך לגבות את עצמך באישורים רפואיים טרם הנסיעה על המצב הרפואי שלך, כמו גם ממליצה להקליט את המעסיק על הלחץ הנוראי שהוא מטיל עליך בעניין זה נסיעה לחו"ל.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
בהמשך לתשובתך,
שבועיים לפני הטיסה העברתי מסמך רפואי שמעיד על קושי רפואי בתקופה זו,
אך המנהל דילג על זאת ולא התייחס אפילו פעם אחת למשקל הבריאותי(והמשיך בדרכו בלחץ נפשי רציף דרך emails ודרך הודעות SMS וגם טלפוני , יש לי גיבוי של כול זאת, ניסיונות פיתוי כספיים למרות בקשתי ממנו "שנפשית ובריאותית אינני מסוגל לטוס "הוא תפס אותי כשעיר לעזאזל כי לא היה אף אחד מהצוות שקפץ על "המציאה" הזו של טיסה ליעד כזה.
מה שקורה עכשיו שבוע לאחר שניסיתי לטוס וחשתי ברע בדרך ונזקקתי לחזור לארץ, אני שם לב כי המנהל שלי פועל בצורה מגמתית להעניש אותי על כך שלא ביצעתי עבורו את הפרויקט והוא משלם לי בכך ששולח אותי למשימות שמקשות עליי נפשית וביטל לי פרויקטים תחת אחריותי וזאת על מנת לשבור אותי כנראה , ולגרום לי לדחייה של המשימות הקשות ובכך אולי אודיע לו על רצוני לסיים את עבודתי שם מה שנראה גרוע מכול.(יש לציין ששבוע לפני הטיסה קיבלתי ממנו תעודת עובד מצטיין")
במה אני אשם אם נדחפתי לא ברצוני לצאת לפרויקט בחו"ל כשאני בריאותית לא מסוגל בתקופה זו.
האם יש לו זכות להתעלל בי ככול העולה על רוחו!!!.
מה ההגנה שלי והזכויות שלי על מנת לא להיפגע
לעזרתך אודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר