שלום .
שמי לוי יסמין
אני עובדת במרפאת שיניים כבר שנתיים כשכירה (עם תלוש מסודר) בחודש האחרון הודיע לי המעביד כי הרואת חשבון של המרפאה עשתה טעות בשנת 2012 ושילמה לי יותר כספים כל חודש כעת היא טוענת שאני צריכה להחזיר למעביד 16,500 שח .
לא היתה לי דרך לבדוק את התלושים ולראות שיש משהו לא הגיוני שם מכיוון שמשלמים לי לפי אחוזים, כל חודש המשכורת שונה לגמרי ,אני לא מקבלת דו"ח מסודר של כל הטיפולים שביצעתי באותו חודש ובנוסף יש טיפולים שביצעתי שאני מקבלת תגמול עבורם חודש או חודשים אחרי
אשמח אם תעזרו לי בשאלה אחת בלבד האם הוא מורשה או לא לבצע דבר שכזה שכן האשמה היא ממש לא שלי ..
תודה רבה
יסמין
לא ברור מהיא אותה הטעות שכעת דורשים עליה 16,500 ש"ח , על מעסיקך ראשית לפרט מהי אותה הטעות. מבחינך מדובר בשכר קובע וכעת אין לחזור אחורה משכר ששולם לך לאורך כל השנים, מדובר לכאורה בהרעת תנאים אותה מבקש המעסיק להשלים לכיסו!
יש לבדוק את ההסכם האישי ביניכם טרם תחילת העבודה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
באופן עקרוני אם אכן קיבלת כספים "שלא כדין", הרי שהמעסיק רשאי לדרוש לקבל את הכספים ששילם ביתר.
אולם בעניינך יש לבחון את העובדות ונסיבות העניין, לרבות בדיקת התלושים ובגין מה מתבקש ההחזר.
עו"ד חגי כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר