שלום רב,
לאחר כשנה וחצי במקום עבודתי פוטרתי שלא כדין (אבל אין זה מן העניין). עבדתי מהבית. בתחילה עבדתי באופן לא מסודר ולפי שעות בהן חפץ המעביד להעסיק אותי. לאחר מס' חודשים הגעתי לסיכום עם המעביד לפיו הוא מתחייב לספק ולשלם לי מינימום עבודה של 5 שעות (לפי 40 ש"ח לשעה) היינו 200 ש"ח ליום בימים א'- ה' כך שבשבוע יהיו 25 שעות שבועיות (1000 ש"ח). סוכם כי בהנחה שהמעביד לא יצליח לספק לי עבודה אזי בכל זאת אקבל את השכר על כך מבלי לעבוד. יצויין כי אם הייתי רוצה להמשיך לעבוד מעבר ל- 5 השעות ביום יכולתי לעשות זאת אולם אם נבצר ממני לעבוד אזי לא הייתי זכאית לקבל תשלום על כך. מדי חודש הייתי שולחת למעביד פירוט לגבי העבודה שבצעתי בפועל.
לאחר שפוטרתי נתגלעה מחלוקת בייני לבין המעביד כיצד להגיד את הסטטוס שלי? האם כעובדת "במשכורת" כפי שאני טוענת הרי בכל מקרה הייתי זכאית לשכר מינימלי של כ- 4,200 ש"ח לחודש (תלוי במס' ימי העבודה שיש בחודש) אפילו אם המעביד לא היה מצליח לספק לי עבודה או שמא כעובדת "בשכר" כפי שהמעביד שלי חושב. מה עמדת הפורום?
תודה
יש לבחון האם היית עובדת מעל מסכת השעות השבועיות שלך, האם היו משולמות לך שעות נוספות? באם כן, הרי שמדובר בעובדת "שכר" באם היו משלמים רק מעל ל186 שעות חודשיות הרי שמדובר בעובדת שעתית.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר