שלום רב,
לפני כשלושה חודשים הבעתי את רצוני לצאת לחל"ת של שלושה חודשים. כשבוע לפני תום החל"ת בקשתי לחזור למשרתי הקודמת , אולם הבוס סרב לקבלני בחזרה לעבודה משיקולים שונים. שאלתי היא האם חלה חובה על המעסיק לקבלני חזרה לעבודה?
תודה גדולה מראש,
ת.
בהמשך להודעתי הקודמת, ברצוני לציין שבמקום העבודה הקודם שלי, היה נהוג עד היום לתת פיצויים מוגדלים למי שפוטר בתנאי שעבד בחברה 18 שנים ומלאו לו 50.
גובה הפיצויים נתון למו"מ. שאלתי היא-האם קיים חוק כלשהוא שמחייב את מקום העבודה לתת לי פיצויים מוגדלים, כנהוג עד כה, או שזה אינו שיקול שמחייב מבחינה משפטית את המעסיק ו/או את החברה?
תודה רבה מראש.
ת.
ראשית, אין כל חובה לשלם פיצויים מוגדלים, מה שהיה נהוג בחברה הקודמת הינו נוהג ולא חובה חוקית.
מעסיקך באם נתן לך אישור לצאת לחל"ת ולא מחזיר אותך למקום העבודה, כאילו פיטר אותך שלא בתום לב ללא שימוע וכו'.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
כשכתבתי"מקום עבודתי הקודם" התכוונתי לנוכחי. שמעתי שיש סעיף בחוק החוזים שנקרא "חוק נוהג ומנהג". כלומר, אם עד היום היה נהוג לפצות עובד שפוטר (בתנאי שעבד בחברה מעל 15 שנים, ואני עומדת בקריטריון) בפיצויים מוגדלים, האם אין חובה כלשהיא על המעסיק לפצות אותי כנהוג עד היום? אנא תשובתך....
תודה רבה
באם מדובר באותו מקום עבודה, הרי שעד כמה שיש "חובה" עליך לדרוש את זה מהמעסיק ואם לא יתן הרי שתוכלי לתבוע לאחר סיום העבודה בגין האפלייה הזאת.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר