הנני בת 35 עובדת בעבודה קרוב לשנתיים בערך שבמסגרת תפקידי כסדרנית מנהלת מחסן מוכרת ודיילת.
העבודה היא במשמרות בוקר או ערב הנקבעים מראש לפני תחילת השבוע המתקרב וכוללים עבודה בשישי בוקר או במוצ"ש (לסרוגין - מי שעובד שישי לא יעבוד במוצ"ש... וההפך).
החלטתי להתחיל ללמוד קורס לימודים של שנה וחצי שכרוך בפעמיים בשבוע - ימי חמישי ערב ושישי בוקר.
פניתי אתמול למנהלת (עוד לפני שנרשמתי לקורס) וציינתי בפניה את בקשתי להתחיל ללמוד בעוד שבועיים.
כמובן שבקשתי נענה בסרוב , מאחר שאין לי מחליפה .
בקשתי שתמצא לי מחליפה כמו בעבר אשר חילקו עימי את העבודה במחסן , ונאמר לי בתשובה כי לא נמצאה אף אחת שרוצה לעבוד בעבודה הפיזית שלי , ולכן אינני יכולה לצאת ללימודים .
לטענת המנהלת - אף אחת לא תסכים להתמיד בכך שנה שלמה , ובנוסף היא הבהירה לי שבמידה לא הגיע בימים של הלימודים כשלא תמצא לי מחליפה - אחשב כמי שהתפטרה בעצמה ואינה זכאית לפיצויים.
ציינתי בפניה כי אינני רוצה להתפטר וכי ברצוני להגיע איתה לסוג של פתרון ... בקשתי נעתה בסרוב.
אני מעוניינת לקבל יעוץ ממך ייעוץ בנושא מה אוכל לעשות ?
בתודה מראש.
למרבה הצער אין מה לעשות בענין זה, למעסיקה יש את האפשרות לסרב לבקשתך לשינוי שעות העבודה וכן אינה חייבת למצוא מחליפה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר