שלום. ברצוני לבדוק אם פיטוריי במקום עבודה חדש לאחר יומיים היו חוקיים..שריינו אותי למקום עבודה כלשהו וביקשו שאתחיל בעוד חודש. הסכמתי. נקבעה פגישה על מנת שאחתום על חוזה שבוע לפני תחילת העבודה.פתאום התקשרו אלי ואמרו להתחיל לפני המועד. הגעתי.חוזה לא היהמוכן ופשוט התחלתי לקבל הכשרה לאט לאט. לאחר יומיים מנהלת ישירה עשתה שיחה ואמרה שאני לא מתאימה בטענה כי אין לי נסיון שהיא צריכה ואין לאף אחד זמן ללמד אותי. סמנכלית-זאת שראיינה אותי לתפקיד וקיבלה לעבודה בשיחה נפרדת אמרה שפשוט מנהלת ישירה אמרה כי היא צופה בעתיד בעיות בינינו ומרגישה שלא תבתדר איתי. חשוב לציין שבפועל עוד לא התחלתי לעבוד- לא היה מחשב מוכן עבורי עם תוכנה שבה עובדים.שתיהן הסכימו שלא מפטרים אותי מסיבה מקצועית אלא אישית. חשוב לציין שאני עשיתי המון סידורים כגי להתחיל בעבודה-הכנסתי את בתי לגן פרטי, סירבתי להצעות עבודה אחרות וכו' ובסוף פוטרתי מסיבות לא עינייניות ללא שימוע מקדים..האם אוכל לדרוש מהמעסיק פיצוי על מה שקרה? תודה!
מדובר בהפרת חוזה לעבודה. באם יש לך ראיות לעניין כי פוטרת על רקע אישי אז מצוין(הקלטה לדוגמא). באם אין לך ראיות את במצב קשה להוכחה, ברמת העקרון בית הדין לעבודה מפצה בגין דברים שכאלו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר