שלום
השבוע הייתי חולה במשך3 ימים והמשכתי להגיע לעבודתי למרות היותי חולה, ביום השלישי ביקשתי שימצאו לי מחליפה ליום שלמחרת על מנת שאני יוכל לנוח ולהחלים, קיבלתי תשובה שלילית שאין מי שיחליף אותי ועלי להגיע לעבודה, באותו היום התעלפתי בביתי ונלקחתי לרופא אשר נתן לי חופש מחלה ליום שלמחרת.
היום כאשר הגעתי לעבודה קיבלתי מכתב " הנדון - שימוע" ובמכתב היה כתוב " בתאריך כך וכך הודעת למנהלת שאת עומדת להיות חולה בתאריך כך וכך
זה פרק זמן מאוד קצת להודיע, "כיצד את יודעת שאת עומדת להיות חולה למחרת?" נכתב במכתב, "אם את מעוניינת ביום חופש עלייך לבקש אישור על כך מראש ואנו נדון בכך"
רציתי לדעת מה אומר החוק? האם בכלל יש להם זכות לכתוב לי מכתב שימוע או שעליהם לעשות זאת פנים מול פנים, ואם יש לי אישור מהרופא האם הם יכולים להאשים אותי בכך ששיקרתי ואני לא חולה ורק רציתי "יום חופש"?
האם יש אפשרות שהם יורידו לי מימי החופשה הצבורים?
ראשית, על מעסיקך היה אסור להכריח אותך לעבוד בימי מחלה מאושרים וכבר בכך מדובר בפעולה שלא כדין!
זימון לשימוע יעשה בכתב ו/או במייל השימוע עצמו יכול להעשות בכתב רק אם העובד מסכים לכך, אם לא השימוע צריך להיות בע"פ והעובד יכול להיות מיוצג.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר