שלום רב,
לפני כחודש וחצי המעסיק שלי אמר לי "תעופי מהחנות, אני לא רוצה לראות אותך פה?" אמרתי לו שאני לא הולכת והוא חזר על המשפט, שאלתי: "אתה מפטר אותי?" והוא ענה "כן" והלכתי מהחנות.
לאחר שבוע עדכנתי אותו לגבי הפיצויים שמגיעים לי והוא אמר:"לא פיטרתי אותך, את יכולה לחזור לעבוד"
לא הסכמתי לכך בגלל ההשפלה שעברתי ואמרתי לו שאני רואה את עצמי כמפוטרת.
אציין שבמהלך עבודתי הפרשתי כספים לקרן פנסיה אך המעסיק לא פתח לי קרן, בעצם הכסף שלי נשאר אצלו.
כמו כן אציין שבמשכורת האחרונה אחרי שפוטרתי קיבלתי כספים רק על ימי העבודה שלי.
מה עם ימי ההבראה? ימי החופשה? כספיי פיצויים?
אשמח לעזרה מה אוכל לעשות על מנת לקבל את כספיי הפיצויים/הבראה/פתיחת קרן הפנסיה/חופשה.
בברכה,
סטודנטית
המעסיק הציע לי 3000 ש"ח על מנת "נסיים את זה יפה" ואמר שמוכן לתת לי מכתב פיטורין כדי שאוכל ללכת לקבל דמי אבטלה.
הסכום הזה הוא אפילו לא הכספים שאמורים היו להיות בקרן פנסיה.
שלום רב,
מדברייך ניתן להבין כי המעסיק אכן פיטר אותך ועל כן הינך זכאית לכל הזכויות שציינת. עם זאת, ישנם מקרים בהם פיטורים בשעת כעס לא ייחשבו לפיטורים אם המעסיק לא התכוון באמת לפטר.
בכדי שאוכל לתת מענה מדוייק לסיטואציה זו, יש לבחון את נסיבות האירוע מקרוב.
מומלץ לפנות לייעוץ אישי להבטחת מלוא זכויותייך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
יש לי הקלטה שהוא אומר שלא מגיע לי פיצוי פיטורים "מכל מיני סיבות", בהקלטה הוא אומר שהוא מוכן לתת לי מכתב פיטורים על מנת לקבל דמי אבטלה(למרות שסטודנטים לא יכולים לקבל) ו3000 ש"ח כמו כן ציינתי בפניו את עניין כספי הפנסיה שהלכו לפח והוא אמר "אין מה לעשות".
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר