שלום רב
אני מעסיק עובדת משק בית פעם בשבוע ומשלם לה את התשלומים עפ"י חוק (חופשה, הבראה, הפרשות לקצבה, ביטוח לאומי, מחלה וחגים). העובדת מקפידה להגיע מדי שבוע אך קורה שלעתים היא נעדרת מיוזמתה מעבודתה לאחר הודעה מראש. העדרות זו היא בנוסף לימי החופשה השנתית שלה והיא איננה מקבלת תשלום על העדרותה (חופשה ללא תשלום !)
ברצוני לדעת האם גם אני יכול להודיע לה מראש שלא להגיע לעבודה במידה והדבר הכרחי מבחינתי ? (לדוגמא: יצאתי מהבית ל-3 שבועות וביקשתי ממנה להגיע רק 2 פעמים). האם גם לי (כמעסיק) יש זכות לאלץ אותה לצאת לחופשה ללא תשלום ?
ניסיתי לשכנע אותה להחשיב את יום החופשה ללא תשלום ליום חופשה בתשלום ע"ח מניין ימי החופשה השנתית אך העובדת לא הסכימה והיא דורשת תשלום עבור אותו יום שלא עבדה בגלל שהכרחתי אותה לא להגיע לעבודה. היא פשוט מתעלמת מהעובדה שהיא בעצמה לא הגיעה לעבודה ביוזמתה ובהסכמתי ולא דרשה תשלום עבור אותו יום.
אודה לך על תשובתך בהקדם.
יעקב שלום,
על פי החוק, המעסיק הוא שקובע את ימי החופשה של העובד, תוך התחשבות בעובד.
באפשרותך לחייבה לצאת לחופשה אם הינך מודיע על כך מראש ויש לה ימי חופשה צבורים.
לבירור נוסף ניתן לפנות לייעוץ אישי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר