עבדתי במשך 18 שנה ללא חוזה כלל. בעקבות הלנת שכר החלטתי להתפטר אחרי שביקשתי מספר פעמים בכתב לברר את פשר ההלנה. כמו כן נשלח למעסיק מכתב התראה על ההלנה ולפני התפטרות.
הוגש מכתב התפטרות ומלאתי את כל חובותי כלפי המעסיק לפי החוק. (מזה חודשיים ללא דמי אבטלה, ללא פיצויים וללא הכנסה עם 5 ילדים.
כיום אני במשא ומתן לפשרה. ללא קשר להלנת השכר והמעסיק מתנה את קבלת הפיצויים בתנאי שאחתום על כתב ויתור וסילוק בן 15 סעיפים שבאים להגן על המעסיק בלבד.
1. האם אני מחוייב לחתום על כתב הויתור וסילוק על מנת לקבל את הפיצויים?
2.האם יש באפשרותי במקום כל ההיתחייבות הדרקונית אני יכול לבקש מהמעסיק להתחייב על קבלת הפיצויים ולא יהיו לי תלונות כלפיו ודרישות בנושא הפיצויים, ולסכם הכל ב 3 שורות ?
3. מה קורה במידה ואני לא מוכן לחתום על כתב הוויתור שהמעסיק מתנה לי, ואך אתמודד עם זה במידה ונגיע לבית המשפט?
4. האם החוק ו/ או בית המשפט מכיר בכתב וויתור וסילוק ובאזה סיטואציות?
5. עוד בטרם עזיבתי נפרדתי מלקוחות של המשרד ולקוחות שפונים אלי מעונינים שאתן להם שרותי עבודה באופן עצמאי לאחר פניה שלהם אלי לאחר שעזבתי(יש לציין שתחום עבודתו של המעסיק שונה בתכלית משלי)
6. איך ומה זה אומר לגבי לגבי תביעה מצד המעסיק בעתיד ?
אשמח מאד לתשובות מאחר ועדיין לא הוגשה תביעה מטעמי בגלל הפשרה שעדיין לא סגורה.
שלום ירון,
אין ספק כי המעסיק הפר את זכויותייך ומדובר בתביעה עם בסיס חזק לאור המכתבים שכתבת למעסיקך. עליך לדרוש את כל השכר שהולן בתוספת פיצויים על ההלנה. יתכן שאף הינך זכאי לפיצויי פיטורים במצב שהינך מתאר.
מומלץ מאוד כי תפנה לייעוץ אישי בהקדם לשם בחינת הנסיבות מקרוב ולקבלת תשובות מדוייקות, לבדיקת הסכם הפשרה בטרם חתימה ולהבטחת מלוא זכויותייך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר