שלום!
התחלתי לעבוד בחברה מסוייימת, אך עזבתי אחרי יומיים עבודה מכיון שהיה פער עצום בין מה שאמרו לי שהעבודה תהיה, לבין מה שהיא היתה בפועל. הודעתי לסמנכ"ל בסוף היום השני שלא אגיע למחרת מהסיבות שציינתי.
התקשר אלי המנכ"ל לפני כמה ימים ואמר לי שהוא צריך לשלם לי על היומיים האלו, אך לא חתמתי על החוזה ולא השארתי פרטי חשבון בנק.
**בחוזה יש התחייבות לשנת עבודה, שבמידה והעובד מפר את הסעיף, החברה יכולה להטיל עליו סנקציות כגון קנסות וכד'....
הסברתי לו שלא חתמתי ולא אחתום על החוזה, מכיון שאיני עובד. אם אני אחתום, אני נחשב עובד חברה, וכידוע עזבתי יומיים אחרי תחילת עבודתי.
-המעסיק מסרב לשלם לי על היומיים שעבדתי אצלו, אלא אם כן אגיש לו את החוזה חתום, והוא הבטיח לי בע"פ שלא ינקטו נגדי צעדים...כמובן שסירבתי והוא אמר שבלי זה הוא לא ישלם לי.
השאלה שלי אם אני זכאי בכלל לתשלום עבור היומיים האלו?
ואם כן, האם הוא רשאי לחייב אותי לחתום על החוזה בהתנייה שרק כך אקבל תשלום?
תודה רבה!!
שלום רב,
עובד זכאי לקבל שכר עבור ימי העבודה שלו. מהרגע שבו התחלת לעבוד נוצרה מערכת יחסים של עובד מעביד ולכן הינך זכאי לקבל שכר עבור הימים שבהם עבדת.
לעניין החוזה, הכל תלוי במה שסיכמתם ביניכם. אם התחייבת לחתום על החוזה, עליך לקיים את התחייבותך ולציית לחוזה. באם לא נאמר לך דבר על החוזה, אינך מחוייב לחתום עליו כעת וההתחייבויות שלך כלפי המעסיק הם לפי מה שסיכמתם בעל פה.
לבירור נוסף ומעמיק יש לפנות לייעוץ אישי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר