אני עובד בחברת כח אדם כ 5 חודשים והם משבצים אותי לעבודה במפעל אני מקבל את סידור העבודה שבוע מראש מהאחראית כח אדם , לפתע שבוע שעבר היא ביטלה יום עבוד אליו היתי משובץ בהתראה של כ 50 דקות לפני יציאתי מהבית , היא אמרה לי שלא עובדים משמרת צהריים אליה שובצתי וגם משמרת לילה , היה לי חשד שזה שקר לכן בדקתי והיא כן שיבצה עובדים אחרים , היא עשתה לי את זה כי היה יום עצמאות ולא עבדתי אבל עבדתי יום לפני כן ואז ביטלה לי את היום לאחר מכן על מנת שלא אקבל את יום החג , אני הקלטתי אותה כאשר היא ביטלה לי את היום בניגוד להסכמתי והקלטתי אותה שוב כאשר אמרתי לה שבדקתי ונודע לי כי כן עבדו ביום שביטלו לי את המשמרת אז בתגובה היא אמרה לי יופי שגילית , השאלה שלי האם אני יכול לדרוש מחברת כח אדם לשלם לי את היום שלא עבדתי אבל כן שובצתי ועמדתי על כך שאני אעבוד וכן האם אקבל את חג יום העצמאות כי היא זו שביטלה לי את המשמרת ללא הסכמתי ?
שלום,
על פי הדין, מעסיק אשר מבטל משמרת לעובד תוך מתן התראה קצרה יחוייב בתשלום שכר לעובד.
בנוסף, צו ההרחבה קובע כי עובד לאחר 3 חודשי עבודה במקום העבודה שלא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (יום לפני החג ויום אחרי החג), אלא בהסכמת המעביד, יהיה זכאי לתשלום מלא בעבור 9 ימי חג (2 ימי ראש השנה, יום הכיפורים, 2 ימי סוכות, 2 ימי פסח, חג שבועות ויום העצמאות).
ביטול המשמרת נחשב להיעדרות בהסכמת המעסיק ולכן הינך זכאי לשכר בגין החג.
לבירור נוסף ניתן לפנות לייעוץ אישי.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר