שלום,
התחלתי עבודה חדשה בחברה גדולה לפני שבועיים. הייתי חתומה על חוזה עבודה אישי, שבו נדרש ממני לעבוד 8.5 שעות ביום, ואם אעבוד פחות יורידו לי מהמשכורת. ראש הצוות שלי דרשה שאעבוד כל יום פחות שעה וחצי. התלוננתי על כך למנהלת שלה. המנהלת שלה אמרה שאסור לראש הצוות לעשות כזה דבר ושאמשיך לעבוד 8.5 שעות. למחרת המנהלת של ראש הצוות קוראת לי ואומרת לי שהוחלט להפסיק את עבודתי, ושלחה אותי מייד למנהל משאבי אנוש כדי שיערוך לי שיחת שימוע. בפרוטוקול שימוע הוא כתב שהובהרו לעובדת הסיבות לאי שביעות הרצון. אמרתי לו, שלא הבהירו לי למה מפטרים אותי, שאני זו שהתלוננתי. הוא אמר שאין מה לעשות, כי לא רוצים אותי כאן, ולכן אין טעם שאשאר בעבודה בה אני לא רצויה. הוא רשם חלק מהדברים שאמרתי על ראש הצוות ונראה המום מההתנהלות שלה כנגדי, ובכל זאת הוא הורה לי ללכת הביתה מיידית - ב-10:00 בבוקר.
יש לציין, שכל הצוות שלי ידע שאני מפוטרת לפני שאני ידעתי. כלומר, עוד לפני שהלכתי לשימוע, בזמן שהלכתי לשירותים, ראש הצוות כינסה את כל הצוות והודיעה להם שפוטרתי.
אני לא עשיתי שום דבר רע. רק התלוננתי על הפרת החוזה מצד ראש הצוות.
רציתי לשאול, האם לאור העובדה שעבדתי שם רק שבועיים, מותר להם לפטר בלי להגיד סיבה, בלי לשקול את הדברים שאמרתי בשימוע, ובלי לתת לי אפילו לסיים את יום העבודה?
והאם אני זכאית לתשלום מלא בעבור אותו יום שאמרו לי ללכת (הגעתי ב-8:00 ואמרו לי ללכת ב-10:00)?
יש לציין, שמרגע שקיבלו אותי ועד תאריך התחלת העבודה עבר חודש, ובינתיים דחיתי עבודה טובה אחרת, שבשביל להתקבל אליה עברתי יום הערכה של 9 שעות ושלושה ראיונות, ועכשיו נשארתי בלי עבודה בכלל.
האם יש משהו שאוכל לעשות?
תודה
באפשרותך לתבוע את המעסיק בגין פיטורין שלא כדין. שימי לב, שלצורך כך, יהא עלייך להוכיח כי השימוע בוצע רק למראית עין, ולא מתוך כוונה אמיתית לתת לך את ההזדמנות למנוע את פיטורייך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר