שלום רב. משך 8 השנים האחרונות עבדתי כשכיר במקום מסודר, עד לדצמבר האחרון, אז פוטרתי. קיבלתי את המגיע לי על פי חוק, ובין היתר הודעה מוקדמית, פיצויי פיטורין, חופשה והבראה. ואולם, משך כל השנים נהוג כי כל העובדים מקבלים משכורת 13, כך גם אני קיבלתי מאז ומעולם. כשפניתי בזמנו למקום העבודה, נאמר לי כי עליי להמתין כיוון שלא ידוע באם תחולק בשנת 2012 משכורת 13. לאחרונה נודע לי מחברים בעבודה, כי חולקה להם משכורת 13 עבור שנת 2012. אני עבדתי כמעט שנה מלאה. האם אני זכאי באופן יחסי למשכורת 13? האם ישנה חובה על המעסיק לשלם לי?
שלום,
משכורת 13 הינה הטבה המוענקת לעובדים על פי הסכם קיבוצי, חוזה העסקה אישי או נוהג במקום העבודה. החוק אינו קובע זכאות כזו, ולכן התנאים לזכות זו נקבעים על ידי הנ"ל. יש לבדוק אם נקבע הסדר או נוהג במצב של פיטורים ביחס למשכורת 13. אם כן, יש לפעול על פיו, במידה ולא, ניתן לטעון שהנוהג מחייב את המעסיק לשלם זאת.
מומלץ לפנות לייעוץ אישי לקבלת תשובה מדוייקת.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר