שלום,
התחלתי לעבוד לפני מס' ימים בחברה גדולה ומכובדת.
בחוזה העבודה האישי נכתב שמכסת שעות העבודה שלי הוא 8.5 שעות ביום, ואני רשאית ל-10 שעות נוספות בחודש, ושעות נוספות מעבר לכך רק באישור ראש צוות.
השכר הוא גלובלי 5,200 ש"ח, ואם לא אשלים את מכסת השעות היומית של 8.5 שעות שאליה אני מחויבת, אז יופחתו לי השעות החסרות מהשכר.
בנוסף, נכתב בחוזה ששעות העבודה גמישות ואני יכולה להגיע כל יום עד שעה 9:00. (העבודה לא כוללת קבלת קהל ולכן אפשר להגיע אפילו מ-6:30).
זה בדיוק גם מה שנאמר לי בעל-פה על ידי מנהלת משאבי אנוש בריאיון העבודה וכן ביומי הראשון לעבודה.
משום מה ראש הצוות שלי החליטה שאני צריכה להגיע ב-9:00 - לא לפני. אמרתי לה שלא נוח לי להתחיל ב-9:00, שאני מעדיפה להגיע יותר מוקדם, כי בשעות כאלו אני נתקעת המון זמן בפקקים, אך זה לא עזר.
בנוסף, היא החליטה שאני אסיים את יום העבודה שלי כל יום ב-16:00. מה שאומר שכל יום יהיה לי חוסר של שעה וחצי וזה יקוזז לי מהשכר. ניסיתי לדבר איתה שזה יפגע לי בשכר, אז היא אמרה שזה בגלל שאני חדשה. אמרתי לה, שיש לי התחייבויות ושאני צריכה לסיים את החודש, אז היא אמרה "אז מה, את חדשה".
השאלה היא, האם מותר לה בניגוד לחוזה לומר לי לעבוד כל יום שעה וחצי פחות רק בגלל שאני עובדת חדשה?
והאם מותר לה בניגוד לחוזה להכתיב לי באיזו שעה לבוא בדיוק?
תודה
שלום רב,
אם אכן הדברים כתובים בחוזה, הרי שהיא לא יכולה לעשות זאת. התנהגותה מהווה הפרת חוזה בהחלט.
עלייך ליידע את ההנהלה בדבר ההתנהלות הלא תקינה ובמידה והם ממשיכים בכך, מומלץ כי תפני לייעוץ אישי על מנת להבטיח את זכויותייך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר