שלום , רציתי לשאול אני פוטרתי ממקום העבודה עקב אי התאמה .. עבדתי 7 חודשים והייתי אמור לתת 7 ימי הודעה מוקדמת .. ביום הראשון של ההודעה המוקדמת הייתי במחלה (יום חמישי) לאח"כ לא שובצתי לעבודה בשישי .. ושובצתי בראשון שני ושלישי להמשך העבודה ..
אני סטודנט ולומד בימים ראשון ושלישי וכבר 3,4 חודשים אני לא עובד בימים האלו במוקד .. בשיחה עם המנהלת היא אמרה שהיא תקח לי כסף גם על היום שבו הייתי במחלה וכשאמרתי שאני לומד בראשון ושלישי היא אמרה שזה לא מעניין אותה ואם לא אבוא תקח את הסכום ..בנוסף הגעתי ביום שני לעבודה כרגיל וסיימתי את המשמרת ללא שום בעיה וכמובן שהודעתי בפקס שבימים ראשון ושלישי אני לומד ולא אוכל להגיע .. האם זה חוקי שיקזזו לי תשלום מהשכר עבור יום חמישי (מחלה) ועבור ראשון ושלישי (ימי לימוד)
תודה מראש .
יום ראשון של מחלה לא משלמים במילא על פי החוק. בנוגע לימי ההודעה המוקדמת האחרים עליך לעבוד בהם באם המעסיק דורש כך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
בנוגע לימי הודעה מוקדמת אני הגעתי באחד הימים שדרש שאגיע
אבל יומיים מתוכם זה ימי לימודים וברור שלא אפסיד לימודים בשביל העבודה .. במידה וזה מגיע למשפט יש התחשבות בזה שהעובד הוא סטודנט ויש לו ימי לימודים ? או שמתחשבים רק במעסיק ?
תודה .
יש התחשבות גם בעובד ובצרכיו ובמיוחד כשהמעביד ידע על צרכיך ראוי היה להתחשב בך
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר