אני עובד שעתי . אני נמצא במקום עבודתי יותר מ 6 חודשים. אני יודע שלכאורה אני אמור לקבל תשלום על יום אחד של חג אם עבדתי ביום שלפני ואחרי. שאלתי היא אם הייתי חולה ביום שלפני עם אישור מחלה האם גם במקרה הזה המעסיק חייב לשלם לי על החג.
דמי חלה בהתאם לחוק דמי מחלה, מהווים פיצוי על שכר שנמנע מהעובד בשל נבצרות אובייקטיבית להתייצב בעבודה עקב מחלה שפקדה אותו. ככאלה מהווים דמי המחלה מעין ״תחליף שכר״ ומאחר ומטרת תשלום דמי חג לעובד שעתי הינה להשוות את תנאי העובדים השעתיים לתנאי העובדים החודשיים , הרי יש לשלם דמי חג אף אם העובד נעדר בשל מחלה. את במחלה יש להוכיח בנתונים רפואיים, ובעל מקרה, מומלץ לקבל יעוץ משפטי בהתאם לנסיבות המקרה הספציפיות
מכוח נרתעו אל העומד בבסיס תשלום דמי חג לעובדים שעתיים, לפיו יש להשוות במידת האפשר מעמדם של עובדים אלו לעובדים חודשיים, הרי יש לשלם דמי חג חרף היעדרות מפרת מחלה ביום שלפני כן, יחד עם זאת יד להוכיח מחלה בנתונים רפואיים, ומומלץ לקבל יעוץ משפטי לפי נסיבות העניין הספציפיות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר