היי האם מותר למעסיק לכפות עליי ליום חופשה? למרות שהייתי צריכה לעבוד ביום הזה ולא רציתי חופש? והאם זה יורד מהחופשות שמגיע לי בשנה או שזה כסף נוסף שמגיע לי חופשה בתשלום ומכיוון שזה מכפייה ולא בהסכמה אז לא יורד לי מהחופשות שלי? בנוסף עוד שאלה נוספת אני עובדת משרה מלאה משמרות כל יום שמונה שעות האם מותר להם לקצץ לי בשעות עבודה? ואם כן כמה פעמים האם זה הרעה בתנאים?
בהתאם לחוק חופשה שנתית, יש לתאם את החופשה מול העובד באופן בו תתאים גם לצרכיו של העובד וגם לצרכי המעביד, לא ניתן ״לכפות״ חופשה, והתנהגות שכזו מהווה חוסר תום לב מצד המעביד. מטרת החופשה לאפשר לעובד לרענן כוחותיו ולשוב בכוחות מחודדים לעבודתו. מטרה זו נכשלת כאשר המעביד אינו מוודא כי העובד ערוך לחופשה ונעתר לאפשרות זו. לכן, לא ניתן לנכות ימים אלו מיתרת החופשה הצבורה. רצוי לערוך תיעוד של ימי ה״חופשה הכפויה״ ואף לפנות בכתב למעביד בעניין זה.באשר לקיצוץ שעות במשמרת- יש לבדוק האם המעביד מחויב בחוזה העבודה לספק שעות במכסה מינימלית של 8 שעות או שהמעביד לא התחייב לכך. כעל שלא יתן חוזה עבודה, יש לוודא שניתנה הודעה בכתב על תנאי העסקה בהתאם לחוק הודעה. בכתב , התשס״ב, 2002, אם התחלת לעבוד אחרי שנת 2002 אי מתן הודעה בכתב מהווה הפרה של החוק ועלול לחייב את המעביד בסנקציה משמעותית, בין היתר , בשל אי מתן ההודעה בכתב ״מכשיר״ המעביד את הקרקע לפגיעה בזכויות העובד/ת. בכל אופן, עליך לפנות ליעוץ משפטי אישי לפי נסיבות העניין
חובה לתעד? אס אנ אס מספיק על מנת לתעד? כבר חמישה ימים אני בחופשה כפויה
SMS בהחלט יכול להוות ״תיעוד״ ולשמש בשלב מאוחר יותר כראייה נחוצה, במקרה זה כדאי לפנות לייעוץ משפטי אסתי עוקב, משרד עורכי דין מומחים בדיני עבודה וזכויות סוציאליות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר