שלום- אני מועסק כעמ"י, כרגע במשרה מלא, בעיקבות שליחות משהב"ט של אישתי. בעיקבות זאת אני בחל"ת ממשטרת ישראל מזה כשלוש שנים. אנו מתעדים לחזור בקייץ הקרוב.
אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות:
1. האם ההגדרה "מנוי עמ"י בפועל" תופסת מיקרא שלי ומה היתרונות בסטאטוס זה לעומת עמ"י רגיל?
2. בעבר עבדתי כעמ"י גם בחלקיות של 50%, אך אושר לי ,בכתב ממשהב"ט, להגדיל את המשרה ל-75% ע"י שעות נוספות, נמסר לי מגורמי המשטרה כי אני צריך לרכוש את הזכויות לפנסיה לפי חלקיות המשרה בא עבדתי בפועל, הם בשלב זה לא מוכנים להתייחס להשלמת השעות כמשרה של 75% אלא רק ל-50%, דבר שמעלה את סכום הרכישה. האם ניתן לעשות משהו ע"מ להחשיב תקופה זו למשרה של 75%? למי לדעתכם לפנות?
3. בעיקבות מצב ביטחוני (פיגוע טרור) החליטו, לפני כשנה, גורמי הביטחון בשגרירות לפעול בנוהל "שבירת שיגרה". הדבר גורם לי, ולעמ"י נוספים, לאובדן שעות עבודה עקב שינויים תכופים, בהתראה של כ-יומיים שלושה, בפתיחת השגרירות. שעות הפעילות הרגילות הן 0830 עד 1700 למשרה מלאה, ואנו נדרשים לפחות פעמיים שלוש בשבוע להגיע בשעות מאוחרות יותר (בין 0845-1030). כאמור הדבר גורם לצמצום שעות העבודה בשבוע ולהפחתת השכר עקב כך.
האם ניתן לעשות משהו?
תודה על תשובתכם
שלום רב,
בכדי לתת מענה מלא לשאלותיך יש לעיין בחוזה ההעסקה שלך ולקבל פרטים נוספים.
לעניין אובדן שעות עבודה, מדובר בהרעת תנאים שאסורה על פי החוק, בהנחה שגם שכרך נפגע.
להבטחת מלוא זכויותייך אני ממליצה לפנות לייעוץ אישי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר