שלום,
עד לפיטוריי הועסקתי על בסיס שכר קבוע + בונוסים עבור עמידה ביעדי מכירות.
בטרם פיטוריי סוכם עימי כי בתום העסקתי ישולמו לי כל הבונוסים שהצטברו לזכותי וטרם שולמו לי.
מספר שאלות:
1) באם פוטרתי שבוע וחצי בלבד בטרם השלמתי שנת עבודה מלאה, האם הנני זכאית לפיצויי פיטורין כחוק?
2) האם פיצויי פיטוריי מבוססים רק על שכר הבסיס או מחשיבים גם את ממוצע הבונוסים החודשי?
3) בעת פיטוריי המעסיק סרב לעשות עימי גמר חשבון ולשלם את יתרת הבונוסים שהצטברו לטובתי בחודשים הקודמים (על אף שהתחייב לכך בשיחת פיטוריי), האם מדובר בהלנת שכר או עילה אחרת לתביעה?
4) במידה וחלה טעות ברישום ימי החופש שלקחתי (נרשמו לי ימי חופש גם במקרים בהם לא היו אמורים להרשם, שכן במסגרת עבודתי שעות נוספות לא שולמו לי אלא קוזזו ממכסת שעות עבודה עתידית), האם לאחר פיטורין ניתן לדרוש פדיונם לפי תחשיב שעות המעיד על כך?
תודה מראש!
1. הינך זכאית למלוא הפיצויים המגיעים למי שמילא שנת עבודה שלמה.
2. פיצויי פיטורים צריכה להיות מחושבת על בסיס שכר+עמלות . במקרה שרשום בשכרך בונוסים ומעסיקך לא יעבירו לך את הסכומים השווים ערך לחישוב בהתבסס על הבונוסים גם כן , עליך לתובע את הפרשי הפיצויים.
3. אכן מדובר ברכיב חסר של השכר כולל הלנה כמובן.
4. לחלוטין ניתן לתבוע את התחשיב השגוי של ימי החופשה.
מומלץ כי תפני לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר