ראשית יש לי שאלה בנוגע לדמי פיצויים . התחלתי לעבוד ב15.04.2012 ובחוזה העבודה רשום לי כי בהודעה מוקדמת לפני פיטורים מגיעים לי 60 ימי הודעה מוקדמת . הודיעו לי על פיטורים ב20.02.2013 ולפי הזמן של ההודעה המוקדמת אני צריכה לעבוד עד ה20.04.2013 כלומר יותר משנה . האם במקרה זה מגיעים לי פיצויים למרות שההודעה הייתה אחרי 10 חודשי עבודה ? המעסיק סוגר את המקום בסוף מרץ. אם אעבוד בפועל 11 וחצי חודשים הוא צריך לשלם לי פיצויים בנוסף לעוד שבועיים הודעה מוקדמת ?תודה דינה
בהתאם לנתונים שבשאלתך, המעסיק מחוייב לשלם לך הודעה מוקדמת עבור חודשיים הודעה מוקדמת.
לגבי פיצויי פיטורין: בהתאם לחוק, על המעסיק לשלם פיצויי פיטורין רק לאחר שהעובד סיים שנת עבודה מלאה.
במקרים בהם, העובד מצליח להוכיח כי הפיטורין נעשו בסמוך לסוף שנת השנה הראשונה, רק עקב רצונו של המעסיק להתחמק מתשלומי פיטורין, אזי הוא יהיה זכאי לקבלת תשלום פיצויי פיטורין.
המקרה שלך הוא גבולי, והמעסיק יוכל לטעון שהסיבה לפיטורין הינה סגירת המקום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר