אני עובדת כ- 12 שנה בשירות לקוחות אצל מעסיק פרטי.
השכר המשולם לכל העובדים הינו 25 ש"ח עד 27 ש"ח לשעה.
השכר המשולם לי הינו 23 ש"ח לשעה (עד כה 22 ש"ח לשעה) לכל היותר 25 ש"ח לשעה כשהשכר מחושב עפ"י כמות המשמרות שאני עובדת בחודש. כלומר, בכל פעם שיש ימי חג, מחלה, חופש, וכו' (ימים שאיני עובדת) מספר השעות בחודש נמוך ולכן המשכורת שמשולמת לי היא 23 ש"ח לשעה בעוד שעובד חדש מרוויח 25 ש"ח ומעלה.
המעביד שלי טוען כי מאחר ומסלול העבודה שלי אינו זהה למסלול העבודה של שאר העובדים (הבדל של שעה ביני לבין שאר העובדים), אינו חייב להשוות את שכרי לשכרם.
ברצוני להבהיר, מדובר באותו סוג עבודה - שירות לקוחות. אך בפועל יוצא שעובד חדש מרוויח יותר ממני שעובדת כ- 12 שנה.
האם זה חוקי?
לאור העובדה, כי באמת מדובר באפליה פראקסלנס, עליך להודיע למעבידך כי הוא נוהג בך באופן שרירותי ותוך כדי אפלייה והרעת תנאים מוחשית לעומת עובדים אחרים!
באם הוא יסרב להעלות שכרך, היינו להשוות עליך להודיע על התפטרותך התפטרות מזכה בפיצויים בשל אפלייה והרעת תנאים מוחשית ואח"כ לתבוע את האדון עבור הפיצויים והפרשי השכר בגין כל השנים שבהן נהג באפלייה שכזו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר