אני מנהל סניף של חברה ידועה, לפני כשנה חתמתי על חוזה לשנתיים עם התחייבות ל-200 שעות חודשיות עם שכר גלובלי.
איני מצליח להגיע למכסת השעות בגלל טיפול בשני ילדיי אך למרות יציאה מן הסניף אני ממשיך לנהל טלפונית עד שעות הלילה. למרבה הצער זה לא נחשב לשעות עבודה.
מאחר ואני ומעסיקי לא רואים פתרון למכסת השעות ואני לא מוכן לקיצוץ בשכר (כי אני למעשה ממשיך לעבוד מן הבית) ברצוני לעזוב.
אין לי העתק מן החוזה על מנת לבדוק מה הן זכויותיי ולדברי כוח אדם אני גם לא זכאי לכך.
ברצוני לדעת האם למרות שאני לא מגיע למכסת השעות שאני חתום עליה, הורדה בשכר אינה פגיעה בזכויותיי?
והאם ייתכן שאני לא זכאי להעתק של החוזה שהחתימו אותי עליו?? אני רוצה לבדוק האם יש איזו פרצה שמאפשרת לי לצאת לפני תום השנתיים בלי להיקנס או משהו כזה...
כיצד אני יכול לדרוש העתק מן החוזה וגם לקבל אותו?
ראשית, הינך זכאי להעתק מהסכם העבודה עליו חתמת. תדרוש את העניין בכתב.
בהתאם לעובדה, כי אינך מבצע לדבריך את העבודה הרי שהורדה בשכר לא תהיה פגיעה ממשית. למרות, שלעניות דעתי הינך עובד, שכן הענות לשיחות טלפון וכן ניהול תוך כדי שהייה בבית נחשב כשעות עבודה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר