פניתי אליך ב-24.1 בקשר לעבודתי אצל אשה שהיתה במשבר נפשי. ציינתי שהמעסיקה יצאה ל- 18 ימ חופשה בחו"ל והמתנתי לשובה ולהמשך העבודה. בשל כך הושבתתי מעבודתי ולא נאמר לי אם ישולם שכרי, אך הנחתי ש"יהיה בסדר" כי עד אז לא היו בעיות. בשוב המעסיקה פוטרתי בטלפון מבלי לראותה. עד אז עבדתי 5 חודשים לכן הגיע לי החלק היחסי משבועיים חופשה שנתית. אך לא היו לי מספיק ימים צבורים לכיסוי כל 18 הימים של העדרותה. המעסיקה סירבה לשלם לי את ימי החופשהה (בטענה שמגיע רק לאחר שנה עבודה) ובודאי שלא התכוונה לשלם עבור יתר הימים. ענית לי שמגיעים לי ימי חופשה צבורה לפי מס' החודשים שעבדתי (5).
אח"כ ראיתי את תשובתך לצילה רז בנוגע ל"הוצאת עובד לחופשה בחגים" מה-4/2/2013 21:00- תחת הכותרת "חופשה מאולצת": ציינת שבית המשפט קבע שכשהמעסיק כופה על עובד חופשה ואין לו ימי חופשה צבורים, זכאי העובד לתשלום שכ"ע עבור ימים אלו. לכן, קמה לעובד עילת תביעה בגין אי תשלום שכ"ע לאותם ימים, לרבות הלנת שכר.
רציתי לדעת האם זה נכון גם לגבי המקרה שלי - כי הרי המעסיקה הוציאה אותי לחופשה כפויה ולא היו לי מספיק ימי חופשה צבורים. המתנתי בבטלה מאונס לחזרתה וידעתי שאני ממשיכה לעבוד ורק ביום שחזרה היא פיטרה אותי בטלפון.
בברכה, דורה
תשובתך: . עוד נקבע כי כאשר המעסיק כופה על עובד לצאת לחופשה כשאין לו ימי חופשה צבורים, העובד זכאי לתשלום שכר עבודה עבור ימים אלו. לכן, קמה לעובד עילת תביעה בגין אי תשלום שכר עבודה עבור אותם ימים, לרבות פיצויי הלנת שכר.
שלום דורה,
לאור דברייך נראה כי אכן מדובר בחופשה מאולצת שעליה הינך זכאית לקבל שכר עבודה ופיצויי הלנת שכר.
ראיתי היום את תגובתך מ-28.1 ולאור ריבוי שאלותייך מומלץ להגיע לייעוץ אישי על מנת שאוכל לבחון את נסיבות העסקתך ולתת תשובות מדוייקות.
יתכן וניתן יהיה להגיע להסדר עם המעסיקה ולהימנע מפנייה לבית הדין.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר