אני התחלתי עבודה חדשה בשרות לקוחות ולפיתחילת עבודתי בראיון עבודה אמרתי למנהל שזה פעם ראשונה שאני עובדת שרות לקוחות והם מצידם ביקשו ממני לחתום על 4 חודשים התחיבות אמרתי לה שאם אני לא אסתדר בעבןדה כיון שזה פעם ראשונה שלי בשרות לקוחות וזה מלחיץ אותי ואם אני ארצה לעבוד אם העבודה לא תתאים לי היא אמרה לא נורא מקסימום תשלמי לנו על הלימוד וההדרכה סך 800 שקלים הסכמתי וחתמתי על התחיבות ואני התחלתי לעבוד שם עבדתי סך הכל 5 ימים ונהיה לי קשה ונלחצתי כי בקשו שאבוא לעבודה גם פורים שלפני כן לא ידעתי שעובדים שם גם בחגים ובקשתי לעזוב ללא תמורה שלא ישלמו לי על הימים שעבדתי ועל הנסיעות והם כעס עלי אמרו לי שהשקיעו בי ולימדו אותי ואם אני לא באה לעבוד יהיה לזה השלכות . אבל לי קשה לעבוד שם ולא אהבתי איך הם מתיחסים לעובדים לכן עזבתי שם והם חיבים אותי לפשרה לעבוד אצלם עד פסח ולי קשה מה לעשות?????????
האם הם בכלל יכולים לחייב אותי לעבוד נגד רצוני ולאיים עלי שיהיה השלכות??
ואם כן מה ההשלכות שהם יטילו עלי??????
וכן קראתי בחוזה שהחתימו אותי שאני צריכה להודיע 14 יום מראש על התפטרות האם הם יכולים לתבוע אותי על כך? ואם כן אז על מה התביעה על כסף?
אשמח לתשובתכם המהירה
רינת מ.
אכן, יש כוח להתחייבותך. ברמת העקרון אין לדרוש ממך לעבוד בפועל עליך לבקש כי יקזזו כל סכום שמגיע לך בגין אותה התחייבות.
הסכום צריך להיות ריאלי לתקופת "הלימוד" שניתנה לך, בהתחשב בכך כי מדובר בסך הכל ב5 ימים לא נראה סביר לגבות ממך סכום של 800 ש"ח אלא, סכום השווה ל- 5 ימי עבודה בסה"כ.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר