אני עובדת כמזכירה אצל רופאה המרבה בנסיעות (בעלה עובד בחו"ל). עד כה התבטלו 2 משמרות והיא "פיצתה" בכך שהוסיפה משמרות בימים אחרים אז לא יצאתי מופסדת בשכר. בסה"כ אני עובדת אצלה 4 חודשים, חלק בקרים וחלק ערבים. כעת הודיעה שאחרי פסח תעדר שבועיים - וכאילו ברור מאליו שמוציאה אותי לחופשה ללא תשלום ולחכות שנחזור לקליניקה כרגיל. לא יודעת "איך לאכול" את העניין כי זה תקדים שישליך הלאה על יחסי העבודה ביננו. בינתיים לא הגבתי כי אני מפחדת לריב איתה ולאבד את העבודה. ברצוני לדעת כיצד להתנהג כדי להמנע מהפסד שכר. מה החובה שלה כמעסיקה במקרה כזה ואיך החוק מגן עלי ? ברור לי שבגלל הפז"מ הקצר מגיעים לי מס' ימי חופשה וזהו. האם היא צריכה לתת לי תשלום של שכ"ע על השבועיים האלה?
שאלה שנייה: מה קורה כשבמשמרת העבודה שלי אחה"צ נופלת על ערב חג כמו ערב פסח? האם צריכה לשלם לי כאילו זה יום עבודה למרות שלא נעבוד? באיזה חגים צריכה לשלם לי?
לדאבונך נפלת על מעסיקה מעין זו .לדאבונך זכותה להעסיקך כך ובאם הדבר לא מוצא חן בעיניך ,זכותך לעוזבה .
חובתה ליתן בידך ימי חופש בתקופת החופשה הכפויה בהתאם לצבירה שצברת בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
שאלה שנייה: מה קורה כשבמשמרת העבודה שלי אחה"צ נופלת על ערב חג כמו ערב פסח? האם צריכה לשלם לי כאילו זה יום עבודה למרות שלא נעבוד? באיזה חגים צריכה לשלם לי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר