שלום,
אני עבדתי במקום עבודתי (מלון) מדצמבר 2008. ביוני 2012 יצאתי שמירת הריון ומספטמבר 2012 חופשת לידה. כשיצאתי לחופשת לידה מנהל כ"א אמר לי שמלון מפסיק להפריש כל מיני הפרשות רק ממשיך לצבור ותק. אחרי חופשת לידה התפטרתי ולאא קיבלתי גמר חשבון. אחרי שביררתי נאמר לי שאני עוד חייבת למעסיק כסף כי בזמן שהיתי בשמירת הריון ובחופשה הם הפרישו כספים ועלי להעביר להם עוד 700 ש"ח (בערך). ופיצויים שמגיעים לי (28%) לא מכניסים למשכורת אלה מקבלים מחברת ביטוח. וגם לא חישבו לי את דמי הבראה. האם זה תקין? ואיף אני יכולה לפצות את אצמי??
אכן מעסיקך הפריש כמתחייב לקופות גמל .אבל עליך לבקש הכיצד הגיעו לדרישתם הלזו .האם שיחררו לך פיצויים ?
על כל פנים ראוי ,רצוי כי תפני לייעוץ אישי לבדיקה מעמיקה של המגיע והמשולם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
כעקרון בתקופת שמירת הריון וכן בתקופת חופשת לידה המעסיק מחויב להפריש כספים לחברת הביטוח.
בהנחה שהתפטרת לצורך הטיפול בנולד, הרי שמגיעים לך פיצויי פיטורים וזאת בהתאם לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג 1963.
כמו כן בסיום יחסי עובד מעביד על המעסיק לבצע גמר חשבון וכן לשלם לך דמי הבראה במידה והינך זכאית להם.
לבירור מלוא זכויותייך אנו ממליצים לפנות לייעוץ משפטי כדין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר