שלום, אני התחלתי לעבוד אצל משפחה בעלת עסק פרטי לשיווק מוצרי צריכה כסוכן מכירות שטח, החוזה אומר שכר יומי 200 ש״ח ברוטו 8:00-17:00, המשרה כוללת רכב ועבודת שטח תמידית. ועמלות יש גם אך לא רשום בחוזה כלל איך כמה ולמה.
העבודה כוללת נסיעה מנקודה(רשת מזון) לנקודה אחרת, האם אני צריך להתחיל לעבוד ב8:00 או שזה חוקי לבקש ממני לצאת ב6:00 בבוקר מהבית על מנת להגיע לנקודה הראשונה ב8:00 ??
השאלה שלי היא האמת במשרת שטח של סוכנים הנסיעות לא נחשב לזמן עבודה?
שלום רב.
סעיף 1 לחוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א – 1951, מגדיר שעות עבודה כזמן שבו עומד העובד לרשות מקום העבודה . מצד אחד ניתן להסתכל על הנסיעות כנובעות מצרכי העבודה ומצד שני, ניתן לראות את העבודה כמתחילה רק בהגיעך למקום העבודה והתחלת העבודה בפועל.
מפנייתך עולה הרושם כי העבודה מוגדרת ככזו הכוללת נסיעות מרובות ובאופן קבוע ועל כן מוצע להגדיר באופן מפורש, בכתב, ומראש מה מעמדן של שעות הנסיעה.
יחד עם זאת, היות וחסרים פרטים במידע שנמסר על ידך עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בנסיבות העניין הספציפיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר