שלום אני עובד כ10 שנים בפינת חי.העבודה היא בעיקר בימי קיץ ובחורף משכורתי יורדת בשליש לפחות בגלל שהמקום לא פתוח עבור קהל כל יום ויש פחות עבודה. המעסיק נתן לי לגור בקרוואן בתוך החווה למרות שאין לו היתר למגורים )שטח חקלאי( ואני גר פה כעשור כבר. לאחרונה אני חשבתי לעזוב כי אני רוצה למצוא עבודה עם שכר קבוע וגם כי אני מרגיש שהבוס "מחפש" אותי ונתפל אלי בעיקר בגלל שאנחנו משתמשים בשרותים ומטבח של העסק. למרות שאנחנו קונים בנפרד את כל המצרכים לעצמנו ולמרות שכשהייתי פה בלי חברה הוא לא היה אומר דבר.ובנוסף הוא גם ביקש שאני אשלם חשבון חשמל שבתוך הקרוואן בגלל שחברה שלי באה לעיתים קרובות. אסביר רק ליתר דיוק אני בן 35 וגר בקרוואן בגודל 2.5 על 6 מטר עם מקלחון ללא מטבחון או שרותים.שמעתי שאם אני עובר לאזור פיתוח אז מגיע לי פיצויים לאחר כחצי שנה. השאלתי היא האם אני אמור לקחת משכנתא או חוזה שכרות זה מספיק? האם אני צריך להעזר בשרותי עורך דין ובאיזה שלב של עזיבה?
בנוסף לכך,בת הזוג שלי עבדה וגרה איתי במשך כשנה במקום זה ופוטרה ללא שימוע וללא פיצויים.לפי תלושי משכורת שהבוס הוציא לה היא עבדה חודש אחד פחות.אבל ישנו ספר עובדים שבו רשמנו שעות עבודה ושם מופיע כי הםסיקה לעבוד בדיוק אחרי שנה ושבוע.היא לא רצתה ללכת לבתי משפט בגלל שפחדה שהבוס לא ייתן לה לבוא לשהות אצלי בקרוואן . האם היא תוכל עדיין לזכות בתביעה אם היא תוגש עד 4 חודשים מפיטורין והאם יש לה צ'אנס לזכות ואם זה חכול להפריע גם לי לקבל פיצויים? ידוע לי שמעביד שלנו כבר פיטר עובדים בעבר שלא כחוק.
וגם מסקרן לגבי החודשים ששילתי לו חשבונות חשמל וקיבלתי חלק מחשבוניות על זה האם זה חוקי? כי הרי המגורים אינם חוקיים ואני עובד ללא חוזה בכתב מהתחלה.
אשמח לתשובתכם בהקדם האפשרי.תודה ובברכה
התפטרות המזכה בפיצויים עקב מעבר דירה היא באם הינך מעתיק מגוריך מישוב שאינו חקלאי לישוב חקלאי (קיבוץ או מושב), או מישוב שאינו איזור פיתוח לישוב באיזור פיתוח (המנוי בתקנות). אין זה משנה אם קנית או שכרת את הדירה ובלבד שתתגורר שם מעל לחצי שנה. בטרם המעבר, מומלץ להתייעץ עם עו"ד בכדי לבדוק אם אכן תהיה זכאי לפיצויים.
לגבי בת זוגך, המעסיק בהחלט הפר את זכויותיה ואת החובות המוטלות עליו על פי החוק ולכן מומלץ מאוד לפנות לייעוץ אישי.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר