אני עובדת כמעט שנה במקום עבודתי ועד עכשיו לא הצלחתי להגיע ליחסים הדוקים עם הבוסית שלי.
העבודה דורשת המון פוקוס עמידה מול לקוחות וניהול פגישות וסגירת עיסקאות.
כשהתחלתי את העבודה הכל היה תקין עד לפני בערך כמעט 4 חודשים.
חוויתי המון תופעות לוואי שנבעו גם מלחץ והייתי תחת השגחת רופאה בניסיונות להרות.
עכשיו אני כבר חודש מטופלת אצל רופא חדש מומחה פריון בדרך להזרעה ראשונה אחרי המון בדיקות פוריות לי ולבעלי מהחודש האחרון וגם קודם לכן.
תפקודי בתקופה האחרונה ירד בגלל טרדות, היצמדות רבה לטלפון כולל שיחות טלפון והודעות (לצורך קביעת תורים ובדיקת תוצאות בדיקה).
לפני בערך 4 חודשים כשהרגשתי מאוד לא טוב והרגשתי בדעיכה (עשיתי המון בדיקות וכניראה שגם חוויתי הריון כימי) דיברתי עם הבוסית, אמרתי שאני יודעת שרואים עליי שעובר עליי משהו ואמרתי שאני עוברת המון בדיקות לא הרחבתי מעבר לכך.
לפני חודש אחרי שכבר הרגשתי חרדה למקומי כי הרגשתי שהבוסית ממש קרה ורעה אליי, דיברתי עם ראש הצוות שלי ושיתפתי אותה במה שקורה איתי.
היא ביקשה ממני להתאפס ואמרה שאין לי גם מה לדאוג כי אף אחד לא מחפש לפטר אותי עכשיו. ואם אני רוצה לדבר עם הבוסית שאני אחכה לתחילת ינואר.
במהלך החודש גם יצא לי פעם ראשונה לבקש לצאת לבדיקה במהלך יום העבודה בגלל שהייתי חייבת לבצע אותה ולא היו תורים לימים או שעות אחרות.
קיבלתי אישור בלייותר מידי שאלות.
שבוע שעבר ביקשה ממני הבוסית להגיע לשיחה ובשיחה נכחה ראש הצוות גם.
קיבלתי משוב שלילי על תפקודי המקצועי בעבודה וכששיתפתי בטיפולים הבוסית טרחה לציין "אבל לא ידעתי מראש" ושלא באתי ואמרתי לה ישירות ושראש הצוות לא אמרה לה ושהיא מבחינתה אין לה בעיה לתת לי 3 חודשים עכשיו להתארגנות ואני ביקשתי בבכי שתיתן לי להוכיח את עצמי שוב ושנתתי לדבר להשפיע עליי יתר על המידה בתקופה האחרונה אך אני החלפתי רופא ומטלת בעצמי.
היא אמרה שאם במהלך הזמן הקרוב יחול שיפור היא תשמח להתבדות.
היום קיבלתי ממנה מכתב פיטורים והיא טרחה לציין שלפי החוק היא מחוייבת להוציא לי אותו שלא יהיו אי הבנות ושרשום בו לפי החוק הודעה מראש חודש וכמו שסיכמנו בעל פה זה יהיה 3 חודשים.
אז אמרתי לה שלפי החוק אני גם בהליך טיפולים, ולפי החוק אני לא חותמת על כזה מכתב בלי לדעת מה זכויותי.
היא כמובן כעסה טענה שאני עושה מהלך ושלא סיפרתי לה ואני עכשיו משחקת על זה ועיוותה את כל הסיפור.
אני רק יודעת שהעובדות הן שלא לקח הרבה זמן אחרי ששיתפתי את ראש הצוות בסיפור עד לשיחה עם הבוסית בליווי היעדרות ראשונה שלי בשעות עבודה (לפני זה הצלחתי לתמרן שלא ידעו) ושכן שיתפתי את הבוסית במצב בריאותי שלי ושאני עושה בדיקות וכמובן שהיא לא טרחה לשאול לשלומי יותר מידי וכשציינתי את זה במהלך השיחה איתה היא גם טענה שאני שיקרתי אותה ומרחתי אותה בסתם שיפור ולא סיפרתי את האמת.
אני רוצה לדעת מה זוכיותי כרגע, איך אני יכולה לעמוד מולה ומה עליי לטעון?
היא טוענת לתפקוד לקוי וגם ראש הצוות שלי אבל שתיהן גם יודעות להגיד שזה משהו שקרה בתקופה האחרונה ואני טוענת שיש קשר ישיר למה שאני עוברת בתקופה האחרונה.
התחלת הטיפולים הבדיקות ואי ההצלחה להיכנס להריון דיכאו אותי הלחיצו אותי והכניסו אותי לסטרס רב.
השאלה מה נחשב טיפולים האם הסיפור שלי מספיק בשביל לדרוש אי פיטורים?
שלום לך.
תקופת טיפולי פוריות היא מלחיצה ובשל המורכבות של הדברים, החוק מגן על נשים בטיפולי פוריות:
*חוק עבודת נשים קובע כי עובדת רשאית להיעדר מעבודתה בתקופת טיפולי פוריות, אם אישר זאת רופא מטפל.
** עוד נקבע בחוק, כי חל איסור על מעסיק לפטר עובדת העוברת טיפולי הפיה חוץ גופית או טיפולי פוריות, אלא בהיתר מאת שר התעשייה. יצויין כי איסור זה אינו מותנה בותק של העובדת.
דומה כי המעסיקה נהגה עמך בצורה תמוהה , לשון המעטה, והפרה את זכויותייך. יחד עם זאת, היות וחסרים פרטים במידע שנמסר על ידך עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בנסיבות העניין הספציפיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר