אני חייל משוחרר ובעבודה זו הספקתי לפגוש לא מעט מקרים בהם מאבטחים לא מקבלים את המגיע להם.
במקרה שלי אני מקבל 250 ש"ח ליום "קצר" של 8 שעות, ו300 ש"ח ליום "ארוך" של 12 שעות. לאחר 8\12 שעות מתחילות השעות נוספות, 25 ש"ח על כל שעה נוספת.
אחלק את זה לכמה שאלות.
1) האם מעביד יכול להגדיר יום עבודה של 12 שעות, הרי מ8 שעות אמורות להתחיל השעות נוספות?
2) החישוב של השעות הנוספות הן לפי תעריף מינימום (23.12*125% לשעתיים נוספות ראשונות ואח"כ 23.12*150%) או לפי השכר לשעה הרגיל שבמקרה זה לא מוגדר אך אפשר להסיק אותו בעזרת חלוקת השכר היומי בשעות העבודה (לדוגמא 250/8 =31.25 ש"ח לשעה)?
3) בטיולים רב יומיים (טיול שנתי) בהם המאבטח לן עם הקבוצה באכסניה וכד', האם זה מוגדר כזמן עבודה והמעסיק חייב לשלם גם על השהייה והלינה באכסניה?
4) אם המאבטח מתפקד בנוסף בתפקיד חובש, האם המעסיק חייב לשלם תוספת בשל כך?
יש לציין שבחלק מהמקרים הטיול אורך פחות שעות מהגדרת היום שזהו בעצם רווח למאבטח. (לדוגמא 6 שעות טיול ביום "קצר" של 8 שעות)
תודה מראש!
א. ישנו החוזה עליו חתמת והוא הקובע שכרך .
ב. מעבר לכך דורש הדבר עיון מעמיק וייעוץ אישי של עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר