היי, שמי מירית הנני עובדת בחברת תקשורת גדולה בארץ מזה כשלוש שנים. בחודש אוקטובר האחרון חתמתי על משרת סטודנט בהיקף של 60% משרה. שלוש משמרות בשבוע. בחוזה לא היה רשום דבר לגבי ימי בחינה או סוף סמסטר. רק כן נאמר לי בעל פה שאקבל 2 ימי חופשה לפני מבחן. כרגע כשהמועד קרב נאמר לי ע״י המנהל שלי כי אם ברצוני לקבל את ימי החופש האלה לפני ימי המבחן עליי לחזור למשרה רגילה בתקופת המבחנים. משמע- כל יום 8 שעות. האם הדבר חוקי? האם אוכל לדרוש את ימי החופשה לפני מבחן למרות שלא נכתב בחוזה? והאם זכותו להחזיר אותי למשרה רגילה בתקופה זו למרות שלא צויין בחוזה?! אני מפחדת שיפטר אותי אם אסרב. אשמח לתשובתכם... תודה רבה
באם תוכלי להוכיח את דברייך, הרי שמדובר בהפרת חוזה. באם לא, מדובר במילה כנגד מילה.
העלאת אחוז המשרה תהווה הרעת תנאים, ויתכן שתוכלי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים (לאחר מתן התרעה ואפשרות למעסיק להחזיר את התנאים הקודמים).
אני ממליצה כי כל פנייה למעסיק תהיה בכתב, בכדי שיהיה לך תיעוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
תודה רבה על התשובה הקודמת. שאלה נוספתלי אליך- כשחתמתי על משרת הסטודנט (60%) זה היה לאחר שמנהל שלי קיבל את מערכת השעות של 2 הסמסטרים של השנה. הייתי מאוד שקופה והבהרתי כי בסמסטר ב׳ זה יהיה בגדר הבלתי אפשרי בשבילי לעמוד ב60% משרה כי מתווספים לי כמה מקצועות. (אם בסמסטר א׳ עמדתי ב25 ש״ש, בסמסטר הבא זה יהיה 23 ש״ש).הוא התעקש כי איננו יכול להחתים אותי על פחות מ60% ואין מה לעשות. שאחתום ויהיה בסדר...(הוא הסתמך על זה שאתן את השעתיים הנוץרוץ ביום אחרי)לא רציתי לאבד את העבודה אחרי 3 שנים לכן חתמתי. השאלה שלי כרגע היא מה יהיה איתי במקרה שבאמת לא אעמוד ביותר מה23 ש״ש הללו?! זה נקרא שאני מפרה חוזה?! האם יהיה לו זכות לפטר אותי? ובמידה וכן- האם אני זכאית לפיצויים במקרה כזה?!
מאחר וחתמת על-60% משרה לפי הכתוב בחוזה, את מחוייבת לכך.
באם לא תקיימי את החוזה, הרי שקמה לו עילה לפיטורייך.
כמובן שבאפשרותך לפעול לפי הסיכום בעל פה ביניכם, אך יהיה קושי להוכיח זאת מאחר וזהו מצב של מילה כנגד מילה.
בהצלחה.
תודה רבה על התשובה הקודמת. שאלה נוספתלי אליך- כשחתמתי על משרת הסטודנט (60%) זה היה לאחר שמנהל שלי קיבל את מערכת השעות של 2 הסמסטרים של השנה. הייתי מאוד שקופה והבהרתי כי בסמסטר ב׳ זה יהיה בגדר הבלתי אפשרי בשבילי לעמוד ב60% משרה כי מתווספים לי כמה מקצועות. (אם בסמסטר א׳ עמדתי ב25 ש״ש, בסמסטר הבא זה יהיה 23 ש״ש).הוא התעקש כי איננו יכול להחתים אותי על פחות מ60% ואין מה לעשות. שאחתום ויהיה בסדר...(הוא הסתמך על זה שאתן את השעתיים הנוץרוץ ביום אחרי)לא רציתי לאבד את העבודה אחרי 3 שנים לכן חתמתי. השאלה שלי כרגע היא מה יהיה איתי במקרה שבאמת לא אעמוד ביותר מה23 ש״ש הללו?! זה נקרא שאני מפרה חוזה?! האם יהיה לו זכות לפטר אותי? ובמידה וכן- האם אני זכאית לפיצויים במקרה כזה?!
ובמידה ולא אעמוד בחוזה למרות שמאוד אנסה (לפי מה שביקש ממני) רק בגלל חוסר יכולת מבחינת שעות, במקרה והוא יאלץ לפטר אותי- כי לא אוותר על לימודי וגם לא אוכל לתת עוד שעות- האם אהיה זכאית לפיצויים שלי במקרה כזה?!
או שיש לו דרך למנוע אותם ממני? ומה לגבי מכתב פיטורים אהיה זכאית לו ? שתהיה לי אופציה לחתום ...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר