שלום רב
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה ואמורה לסיים אותה בעוד מספר שבועות.
שלחתי לכם שאלה ביחס לזכאות לדמי אבטלה בגין מעבר דירה, אך, כרגע, בשל העובדה שכרגע מעבר הדירה מתעכב, אני מפנה אליך את השאלה הבאה.
אני סובלת מכאבי ראש כרוניים שסיבתם מתח. בשל מתח גובר לאחרונה שסיבתו העיקרית היא חזרה לעבודה והקשיים הכרוכים בשילובה עם הטיפול בילד, חלה החמרה בכאביי.
החלטתי שאני חוזרת לעבודה ומנסה להתמודד, אך, במידה ולא תחול הטבה בכאביי, אתפטר.
כאמור בחוק, אצטרך לתת למעביד הודעה של חודש מראש על התפטרותי. השאלה, מה יקרה אם במהלך אותו חודש אצטרך לקחת ימי מחלה? האם אהיה זכאית לתשלום או שלא זכאים לתשלום עבור ימי מחלה שמוצאים בחודש ההודעה מראש?
תודה רבה
שלום טל,
תקופת הודעה מוקדמת להתפטרות הינה תקופת עבודה לכל דבר ועניין, לכן תהיי זכאית לתשלום עבור ימי מחלה אלו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
עו"ד יעל בועז
תודה רבה על המענה
בברכת שבוע טוב
לפני כמה זמן הפניתי שאלה בפורומי דיני עבודה בנוגע לדמי מחלה כדלקמן:
1. האם אני זכאית להפרשות לקרן השתלמות בחופשת מחלה?
נעניתי כי ע"פ סעיף 7 לחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976, קובע: "דין דמי מחלה המשתלמים מאת מעביד כדין שכר עבודה לכל דבר". על כן, בתקופה בה עובד נעדר מעבודתו עקב מחלה ומקבל דמי מחלה, על המעביד להמשיך להפריש עבורו הפרשות סוציאליות, באם לא עושה כן המעביד, אזי הינו עובר על החוק".
פניתי למעסיק בתביעה לתקן את העוול ולהפריש לי גם לקרן השתלמות, אך הוא השיב בשלילה והפנה אותי להסכם הקיבוצי (של ענף המלונאות), על פיו "כול הזכויות הסוציאליות והתנאים הנלווים הכלולים בהסכם זה ישולמו באופן יחסי לחלקיות משרתו של העובד אלא אם נאמר אחרת בגוף ההסכם או בחוק" וכן, "בתקופת המחלה תימשך ההפרשה להסדר פנסיוני בלבד".
אני יודעת שההסכם הקיבוצי יכול רק להוסיף על החוק, לא לגרוע ממנו.
אני מבקשת לדעת האם אני צודקת בעניין ומה עלי לעשות.
בנוסף רציתי לדעת: 2. האם בחודש בו קיבלתי דמי במחלה, אמור אחוז משרתי באותו חודש לקטון? או במלים אחרות: האם אחוז המשרה נקבע על פי ימי עבודה בפועל בלבד (ללא ימי המחלה)?
3. האם אני צובר חלק יחסי של חופש, הבראה וביגוד, בהתאם לאחוז משרתי? ומה לגבי הפיצויים: האם ימי המחלה נלקחים בחשבון בחישוב הותק לצורך פיצויים?
אודה לתשובותיכם
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר