שלום, אני עובדת 5 שנים במקום עבודתי חזרתי מחופשת לידה לאחר 4 חודשים. (חזרתי בתקופת חגים) לפני שיצאתי לחופשת לידה הבוס שלי הביא עובדת חדשה שאותה למדתי את העבודה. ביום שחזרתי מקומי לא התפנה העבודת החדשה ואחראית המשרד אמרו שהן לא קובעות אבל העבודת המחליפה לא מפנה את המקום. 3 ימים הסתובבתי בחוסר מעש כי הבוס לא היה בארץ לאחר שחזר לארץ נכנסתי אליו לשיחה ועדיין לא הובהר לי מה הולך בדיוק לקרות. אני במשרד כבר שבועיים וחצי בלי תפקיד בלי עבודה מידי פעם נכנסת לבוס שלי והוא אומר לי ש"יהיה בסדר". כדרך אגב הבנתי מהבן של הבוס שמחכים שהחגים יעברו כדי לפטר עובדת מסויימת ולהכניס אותי לתפקיד שלה (אני הייתי במשרת כספים והנהלת חשבונות, והתפקיד שרוצים לתת לי עכשיו זה סריקה - כלומר מורידים אותי ברמה אך בלי לפגוע במשכורת). חודש לאחר מכן העובדת החדשה התפטרה ובקשו אני אחזור למקום ולא הסכמתי, לא הכרחו אותי... אני עדיין סורקת היום אחרי 4 חודשים הגשתי מכתב התפטרות בטענה שאני רוצה לטפל בבת שלי.
אחרי שהגשתי את המכתב הבנתי מבנות שהתייעצתי איתן שאני לא יכולה לחתום מיד אבטלה.. האם זה נכון?? מה אני יכולה לעשות כדי לחתום אבטלה .? אולי להצהיר שעזבתי בגלל הרעה בתנאים?
יהיה עליך להמתין 90 יום על מנת לנצל את זכאותך לדמי אבטלה, אך עליך להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה בכדי לא לאבד את הזכאות לדמי אבטלה.
יש לציין, כי עובדת המתפטרת תוך 9 חודשים מיום הלידה, זכאית לפיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
ואם אבקש מהבוס שלי מכתב הפסקת עבודה
אין זה משנה.
כשמדובר בהתפטרות, הזכאות היא אחרי 90 יום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר