שתי שאלות בבקשה.
שאלה ראשונה:
האם מעסיק יכול לתבוע עובד בבית הדין לעבודה כדי שהעובד יחזיר לו את המשכורת בתוספת כל התוספות ועלויות השכר בטענה שהעובד התפטר ולא קיים את חלקו בחוזה? לצורך העניין העובד הופיע לעבודה במשך כל תקופת העסקתו וביצע את כל המוטל עליו מצד המעסיק.
שאלה נוספת:
אם המעסיק תובע את העובד שהתפטר בגין נזקים עתידיים? המעסיק טוען בתחילת 2011 לנזק של מאות אלפי שקלים בעקבות התפטרות העובד. היום 2013 ולפי איך נראה שהעסקים פורחים אצלו יהיה לו קשה להוכיח נזק. איך בכל זאת בית משפט ירצה שהמעסיק יוכיח נזק? האם הצגת דוחות כספיים זה משהו שעובד שנתבע יכול לדרוש? על מה יבסס בית המשפט את קביעתו לנזק עתידי? חשוב לי לציין שהמעסיק עומד לזמן עדים רבים ולעומתו אני כעובד לא יכול לזמן אפילו עד אחד מכיון שכולם פוחדים להתעסק איתו או עם רשת הקשרים שלו.
1. בהתאם לחוק ניתן לנכות משכר עבודה חוב על פי התחייבות בכתב של העובד. לכן יש לבדוק את האמור בחוזה העבודה שלך. במידה ולטענתך עשית את המוטל עליך, יהיה עליך לטעון זאת בבית הדין.
2. מדובר בשאלה של ראיות ועדים ולכן מומלץ מאוד להיעזר בייעוץ אישי מעורך דין המתמחה בדיני עבודה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
תודה רבה עו"ד יעל בועז על המהירות בתגובה.
לגבי השאלה הראשונה כתוב במפורש בחוזה העבודה שבתקופת החוזה לא אחוייב בכל עלות שהיא.
לגבי השאלה השניה, זו בדיוק הבעיה. המעסיק מוכר מאוד בתחום ורשת הקשרים שלו היא למעשה כל המנהלים הבכירים בשוק. חלקם כל כך קרובים אליו שאפילו מוכנים להתייצב לידו ולהעיד נגדי. אצלי אין ולא יהיו עדים בגלל המוכרות שלו בשוק והידיעה שכל עדות כזו מצד מי שיבחר לעמוד לצידי, תפגע ישירות באותו עד.
באשר לראיות - כולן מצביעות על כך שהועסקתי כדין, התפטרתי כדין והוא קיבל את ההתפטרות שלי כדין. אם אני מבין נכון את ה"נזק" הוא צריך להוכיח נכון? האם יש דרך אחרת להוכיח נזק בצורה חד משמעית מלבד דוחות כספיים? אני מנסה לחשוב על דרך שבה אוכל לנטרל את העדים ולהתבסס על ראיות חזקות/חלשות.
תודה רבה!
חן
לאור העובדה שנכחת בעבודה וביצעת את העבודה, הינך זכאי לקבלת השכר עליו סוכם ביניכם. עם זאת, חובה על העובד לבצע עבודתו בנאמנות ומשלא עשה כן, קמה עילה למעסיק.
לענין השאלה השניה, הוכחת הנזק מוטלת על הטוען לכך. לפי דבריך, הראיות מצביעות על כך שלא באמת נגרם למעסיק נזק וכן שהליך הפיטורים היה כדין. לכן, אני לא רואה סיבה להיותך מודאג מכך.
עם זאת, מומלץ מאוד שתהיה מיוצג על ידי עו"ד.
אתה מוזמן לפנות אלי לייעוץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
תודה רבה יעל. הבנתי את הכל חוץ מעניין הנאמנות שהזכרת. מדוע לדעתך העובד לא היה נאמן למעסיק?
איך אפשר ליצור עימך קשר לייעוץ?
חן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר