לכל המעוניין שלום רב,
הנני עובד בבית מלון דרך חברת קבלן בירושלים בתור ק' בטחון.... לאחר שלא שולמו לי זכויותיי (ביגוד שעות נוספות תשלום על הכשרה וכו,) החלטתי להתייעץ עם גורמים משפטיים (ולרוב פה בפורום) ודרכם נאמר לי שעליי לפנות להסתדרות העובדים מאחר ואני משלם "דמי חבר" כל חודש אז אני זכאי לסיוע משפטי... ברגע שנודע למעסיקי כי אני דורש את זכויותיי המגיעות לי על פי כל דין חלה ירידה משמעותית בהיקף המשמרות אותם אני נותן (קרוב ל8 חודשים הייתי עובד 5-6 משמרות בשבוע ואילו לאחר גילוי הפניה להסתדרות הורדו לי היקף המשמרות מ5-6 ל2-3 במקרה הטוב).
ההתנכלות של מעסיקי לגבי ולגבי עוד כמה עובדים "שהעזו" להתלונן בלתי נסבלת עד לכדי רמה שהוא מוכן לעבור עבירה פלילית (העסקת מאבטח לא חמוש בלובי המלון) העיקר לא לתת לי משמרות. בחוזה אני רשום כמשרה מלאה (4-5 משמרות).
מה מגיע לי? איך עליי לפעול? האם פשוט לערב את התמ"ת? אין הדבר נחשב להרעת תנאים מוחשית??
תודה רבה על העזרה!
אכן מדובר בהרעת תנאים מוחשית. במקרה כזה העובד יכול להתפטר וזו תיחשב להתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים (אם הינך עובד שם מעל שנה). יש לתת למעסיק התרעה בכתב כדי לאפשר לו לתקן את ההרעה.
עם זאת, באם העובד ממשיך לעבוד, הדבר יצביע על הסכמתו לתנאים החדשים ולא יוכל לטעון להרעת תנאים.
מומלץ מאוד שתפנה לקבלת ייעוץ אישי בכדי לקבל את זכויותיך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר