אני עובד בחברה כבר כ5 שנים בתור "פרילאנס" והסיבה שאני משתמש במרכאות היא מכיוון שלחברה נוח לקרוא לי כך מכיוון
שלאורך כל השנים עבדתי שם במשרה מלאה (משמרות, כ190 שעות בחודש), הייתי מחוייב לעבוד ממשרדי החברה ועם הציוד שלה
ולא קיבלתי הפרשות לא לפנסיה, לא לביטוח לאומי וכמובן גם לא ימי חופשה ודמי הבראה. אני לא חתום שם על חוזה ופתחתי עוסק פטור כי כך אמרו לי לעשות.
לפני כחצי שנה הבוס שלי הציע לי תפקיד מסויים באומרו כי ברגע שעובדת מסויימת תעזוב התפקיד יעבור אלי.
עברו החודשים והבחורה עזבה וכששאלתי אותו מה קורה עם זה הוא התחמק ולבסוף נוצר מעין מו"מ עימי ועם עוד בחור שכנראה גם לו הובטח אותו תפקיד.
במהלך המשא ומתן אמרתי כי קיבלתי הצעה ממקום אחר ובאם לא אקבל את שהובטח לי אני אשקול לעבור לשם.
לאחר שסירבו לתת לי את התפקיד הם לקחו את שאמרתי כהודאה בעזיבה ומבחינתם הודעתי על התפטרותי ולכן לא מגיעים לי פיצויים כלל.
לא הגשתי להם שום מכתב התפטרות אלא להיפך כתבתי להם מכתב בו אני מציין כי לא התפטרתי ואני מעוניין להמשיך בעבודתי אך הם טוענים
כי בעקבות דברי החלטות נעשו ואיני יכול לקחת את הגלגל אחורה.
האם יש לי עילה לתבוע פיצויי פיטורין והאם יש לי עילה לתבוע על כל ההפרשות שלא קיבלתי כי לדעתי ניתן להוכיח בקלות שהתקיימו בינינו יחסי עובד מעביד.
אשמח לתשובתכם, תודה!
יתכן שהדבר לא ייחשב להתפטרות מאחר ולא היה מכתב התפטרות. במידה ואכן זהו המצב, הרי שמדובר בפיטורים ואז תהיה זכאי לפיצויים משום שנראה שהתקיימו יחסי עובד מעביד.
מומלץ לפנות לייעוץ אישי בכדי לקבל תשובה מדוייקת ושלא תפסיד את הזכויות המגיעות לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר