לפני למעלה משבועיים פרסמתי בפורום זה שאלה וקיבלתי מענה לא ברור.
אודה מאוד אם איזשהו בר סמכא בדיני עבודה יוכל לחוות את דעתו בצורה בהירה יותר בסוגיה זו.
הסיפור בקצרה:
עבדתי מספר חודשים (החלפתי עובדת לחל"ד) בתפקיד בכיר בחברה בשכר חודשי. העבודה היתה בימים א-ה ושולם לי שכר גלובאלי וכן תנאים נילווים (קרן פנסיה, אחזקת רכב וכו')
העובדת חזרה לעבודה מספר ימים לפני ראש השנה (מוקדם יותר מהחזרה המתוכננת) ואני נשלחתי הביתה (לאחר מספר ימי חפיפה) ממש בערב החג.
לאחר כחודשיים שלחו אלי את תלוש המשכורת (של חודש ספטמבר).
עיינתי בתלוש וגיליתי שהשכר חושב לפי ימי עבודתי בפועל בחודש ספטמבר חלקי 21 (ימי עבודה בחודש רגיל) וכפול המשכורת שלי ברוטו.
שאלתי:
האם לא צריך לחשב את המשכורת לפי ימי העבודה בחודש ספציפי זה?
כלומר, ימי עבודתי בפועל בחודש ספטמבר חלקי 15 (ימי העבודה האפשריים שעבדו בהם בחברה בחודש ספטמבר) כפול משכורתי ברוטו.
תודה מראש
לאור העובדה, כי שכרך הינו שכר גלובלי , היינו בהתאם ל21 ימי עבודה קבועים בתקן החברה, הרי שחישוב שכרך במקרה הספיצפי הוא ראוי. אין לחשב את ימי העבודה האפשריים בהתאם לחודש העבודה אלא לחשב את ימי התשלום בהתאם לימי התקן.
מקווה שקיבלת מענה לשאלתך באופן ראוי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
ואם עבודתי היתה מופסקת יום אחד לפני סוף החודש, השכר שהיה צריך להשתלם לפי דבריך הוא 14/21 כפול המשכורת ברוטו? כלומר רק 2/3 משכורת.
משהו פה לא מסתדר לי מבחינה לוגית...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר