שלום רב,
אני עובדת במקום עבודה (שנה וחצי) אשר מחר הם מזמנים אותי לשיחת שימוע לקראת פיטורין, אפשר לומר שאני כמעט לא חלק מהארגון כבר,
ונכון לימים אלו עוד מאתמול אני חולה (שפעת), ויש לי אישורים שמעידים על כך מרופא משפחה.
האם זה נכון שאי- אפשר לפטר עובד בזמן שהוא חולה גם אם אני מודיעה להם שאני חולה בזמן שיחת השימוע ?
בשיחת השימוע זה יהיה כבר יומי האחרון או שבגלל שאני עובדת כבר שנה וחצי אז הפיטורין יכנסו לתוקף בעוד חודש, ואם כן אני מקבלת על כך שכר המיני' במשק ?
אשמח לתשובה,
רקפת.
משחלית זכותך לדרוש את השימוע ליום חזרתך לעבודה .
אבל,מנגד יטען כנגדך כי משקיבלת לידך את ההודעה על שימוע החלטת ליהיות חולה אבל,גם אז אין מניעה מלדרוש דחיית השימוע ליום חזרתך לעבודה.
באם שכרך המשולם אינו עולה על שכר המינימום זה מה שתקבלי בלשכת העבודה \הביטוח הלאומי .
לגבי מועד כניסת הפיטורין המועד הוא יום קבלת מכתב הפיטורין .
.ואולם,באם אינך רוצה בפיטורין הללו מדוע אינך מתנגדת ?מכינה נימוקי נגד?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
מרגע שהם אמרו לי שתהיה לי שיחת שימוע הם ביקשו ממני לא להגיע יותר לעבודה עד לשיחה, ולבנתיים חליתי לצערי.
ומעבר לכך אני לא מקבלת עדכונים מהעבודה, אז זה כבר מעיד על כך שאני כבר לא שייכת לארגון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר