להלן מקרים שקרו לי :
1) לפני שנה עבדתי כמנהלת חשבונות במשרד רו"ח היקף המשרה היה 6 שעות והמעביד אמר לי שאין הפסקה בכלל ושאי אפשר לצאת לאכול ושאי אפשר לקום מהכיסא וללכת לשירותים, ואמר לי שאני חייבת לשבת רצוף במשך 6 שעות. עבדתי במשך 2 חודשים 6 שעות רצוף בלי הפסקות לאוכל ולשירותים ובגלל זה נגרם לי נזק גופני ונפשי ולכן עזבתי בגלל הנזק שהם גרמו לי. - מה הייתי צריכה לעשות?
2) יועץ מס זימן אותי לראיון עבודה ואמר לי בטלפון שבגלל שאין לי ניסיון בהנהלת חשבונות אז אני לא אקבל משכורת עד שיהיה לי ניסיון. - מה הייתי צריכה לעשות במצב הזה?
3) הייתי בראיון עבודה אחד שהמנהל של החברה שאל אותי פרטים אישיים על ההורים שלי ועל אח שלי למשל במה הם עובדים ואיפה הם עובדים ומה הכתובת של העבודה שלהם, ושאל אותי על החנות של אבא שלי. ובנוסף הוא אמר לי שהוא חייב לדבר עם אמא שלי ורצה את הטלפון שלה ואמר לי שאם אני לא אתן לו את הטלפון שלה אז הוא לא יקבל אותי לעבודה וזה הטריד אותי מאוד השאלות שהוא שאל. - מה הייתי צריכה לעשות במצב הזה?
4) בראיון עבודה אחד שהייתי המעסיק שאל אותי על הצבא, אמרתי לו שהיה לי פטור רפואי ושזה עכשיו הסתדר. והוא אמר שהוא חייב לדעת את המצב הרפואי שלי והוא הכריח אותי להגיד מה הסיבה לפטור הרפואי. ושאל אותי מלא שאלות על המצב הרפואי. - האם זה חוקי מה שהוא עשה?
5) כשעבדתי במקום עבודה אחד 3 ימים ועזבתי כי העבודה לא התאימה לי- אז המעביד לא נתן לי למלא כרטיס עובד ולא שילם לי על השעות שעבדתי - האם זה חוקי מה שהוא עשה?
צר לי אבל כל הנעשה מצידם של מעסיקיך ו\או מעסיקיך הפוטנציאלי לא היה מעשה חוקי.
אבל,זכותו של מעסיק לנסות ולכופף את החוק עד אותו רגע שיתפס ואז ,ישלם ובגדול כיום .
הייתי מציע לך לפנות למשרד התעשיה -למחלקת אכיפת חוקים ולספר בפרוטרוט את כל אשר עבר עליך ,והם עשויים למנוע מהם לעשות דברים מעין אלו בעתיד .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר