אני מועסקת כבר 19 חודשים במקום עבודה בשרון. כדי לחסוך בשכ״ד החלטתי לעבור לחיפה שם יש לי משפחה. ראיתי באינטרנט שמכיוון ואני עוברת למקום מגורים הרחוק מ40 ק״מ ממקום מגורי כעת ואני נאלצת לעזוב את מקום העבודה הנוכחי מגיע לי דמיי פיצויים כאילו פוטרתי. המעסיק שלי הוציא לי מהאינטרנט שהדבר נכון רק אם אני עוברת לבן זוג או למושב חקלאי וכו׳. מה הנכון?!
תודה מראש
על פניו נראה כי ככל שתציגי סיבת התפטרות דלעיל לא תהיי זכאית לפיצויים ואולם לעתים עובד זכאי לפיצויי פיטורים בגין אי קיום זכויות שבחוק, בגין אי תשלום שעות נוספות, העדר הודעה בכתב על תנאי העסקה ו/או השינוי בתנאי העסקה ולכן ככל שסיבת ההתפטרות תהא נעוצה באחת מהעילות הללו תקום גם זכאות לפיצויי פיטורין בהתאם.
מאחר שבפרטים שמסרת חסרים נתונים לגבי תנאי העסקתך והאם קוימו מלוא זכויותייך כחוק אנו מציעים שתפני לייעוץ משפטי כדין.
לפי ס' 8 לחוק פיצויי פיטורים תשכ"ג 1963, רק במקרה של מעבר לישוב חקלאי או מעבר לרגל נישואין יראו התפטרות של עובד כפיטורין המזכים בפיצויים.
המקרים בהם העתקת מקום מגורים מזכה בפיצויים מנויים בסעיף 12 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד-1964.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר