עבדתי בבנק במשך 4 שנים וחצי במעמד של עובדת ארעית, במשרה סטודנטיאלית בהיקף של 6 שעות ביום, לפחות 4 משמרות שבועיות. במהלך התקופה השלמתי תואר ראשון וכן את כל הקורסים שנדרשתי לעבור בבנק במסגרת התפקיד וזאת בציפיה להתקדם במסלול הקריירה שלי.
לפני כחודשיים התבשרתי שהמשרה שלי מתבטלת ב 25.11 עקב החלטה אסטרטגית של הבנק. הוזמנתי לפגישה שארכה 5 דקות ובה נתבקשתי לבחור בין שתי חלופות - שירות טלפוני במוקד הבנק או כספרות ללא פירוט של היקף משרה, שכר וכיוב. עניתי שאני מעוניינת בתפקיד מטה אך, אם אין ברירה אחרת, אבחר בכספרות רק לאחר שאדע את התנאים.
לאחר כמה שבועות, כמה מן העובדים הוסבו לתפקידים אחרים שלא נמנו בין החלופות שהוצעו ע"י הבנק ואילו אחרים , כמוני, קיבלו הזמנה לשימוע (19.11) שבו נכתב כי בכוונת הבנק לסיים את העסקתי ואני מוזמנת להעלות את טענותיי.
השימוע נערך ב 27.11 במהלכו נאמר כי אני סירבתי לשתי החלופות ולכן הבנק החליט לפטר אותי. העלתי את הטענות שלעיל והתשובה שקיבלתי היתה שהבנק השאיר רק את אלה שהיה מידע חיובי לגביהם ובמקביל הביעו נכונות להישאר בכל תפקיד. קיבלתי את הפיטורין בלית ברירה ולמרות שלא הועלתה ביקורת עליי כעובדת, ביקשתי לעיין בתיק האישי שלי (עד היום לא קיבלתי תשובה בנושא.)
כשבוע לאחר השימוע קיבלתי מכתב פיטורין הנושא את התאריך 3.12 ומציין שסיום העסקה ייכנס לתוקף ב 20.12. בינתיים, אני מגיעה לסניף ו"מוצאים לי" מה לעשות כי התפקיד שלי בוטל.
האם התהליך המפורט לעיל תקין? האם אני באמת יכולה לדרוש את התיק האישי לי? האם יש עילה לתביעה לאור העובדה שלא ניתנה לי הודעה מוקדמת של חודש כנדרש בחוק בהתאם לוותק שלי?
אשמח לעצתכם בנושא, תודה.
א. הפיטורין (כפי הנראה )מותאמים ברוחם ובאופיים לחוזה העבודה עליו הוחתמת לכשנכנסת לעבודה .
ב. אכן את צודקת ,תקופת ההודעה המוקדמת הינה חודש ולא שבועיים .
ג. בנוגע למעשה ואופיו כדאי כי תפני אף למשרדי התמ"ת אכיפת חוקים -ותשתחי בפניהם את סיפור המעשה (כדבר שיעזור לאחרים ).
ד. בדבר דרכים אחרות יש לפנות לייעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר